Cod Rutier 2019. Cum sunt identificați șoferii care folosesc telefonul mobil la volan

Cea mai nouă modificare adusă Codului Rutier în 2019 a intrat în vigoare din 12 octombrie, iar polițiștii de la Rutieră au aplicat deja numeroase amenzi pentru șoferii care au fost depistați folosind telefonul mobil în timp ce se aflau la volan, în mers. Cum pot fi identificați aceștia de polițiști și care este dovada pentru a primi sancțiunea prevăzută în Codul Rutier?

Cod Rutier 2019. Cum sunt depistați șoferii care folosesc telefonul mobil

Peste 200 de amenzi au fost aplicate de Poliția Rutieră în primele zile de la intrarea în vigoare a prevederii care interzice folosirea telefonului la volan.

Cod Rutier 2019. Cum sunt identificați șoferii care folosesc telefonul mobil la volan

Noua lege le interzice șoferilor să folosească și chiar să țină în mână, în timp ce se află la volan, în mers, telefonul mobil. Modul de identificare al celor care încalcă această regulă este atenția și simțul agenților Poliției Rutiere

„În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”, se arată în modificarea adusă Codului Rutier 2019.

Cod Rutier 2019. ​Amenzi și chiar suspendarea permisului pentru cei care folosesc telefonul la volan

Amenda pe care șoferii români o riscă, în cazul nerespectării noilor reguli, poate fi cuprinsă între suma de 800 şi 1.160 de lei. În primele două zile de la intrarea în vigoare a noilor prevederi, agenții de rutieră au dat peste 200 de amenzi, cu o valoare totală de 200.000 de lei. Șoferii care sunt prinși cu telefonul la volan mai riscă și între 9 și 20 de puncte de amendă. Mai mult, conducătorii auto se pot trezi și cu permisul suspendat, timp de o lună, notează adevărul.ro.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri