Antena Căutare

Schimbări uriașe în noul Cod Rutier. Șoferii își pot recupera permisul mai repede dacă nu folosesc dovada de circulație

O nouă propunere legislativă a fost adoptată în Parlament și face referire la posibilitatea șoferilor de a alege și de a folosi dovada înlocuitoare mai puține zile, pentru a-și recupera permisul mai repede, în cazul în care le-a fost suspendat.

O nouă propunere legislativă a fost adoptată în Parlament și face referire la posibilitatea șoferilor de a alege și de a folosi dovada înlocuitoare mai puține zile, pentru a-și recupera permisul mai repede, în cazul în care le-a fost suspendat.

Potrivit legestart.ro, inițiatorii proiectului au susținut că perioada pentru care se eliberează dovada de conducere trebuie să fie flexibilă, lăsând la alegerea persoanei în cauză să decidă dacă va folosi acest document timp de 15 zile sau dacă va decide că perioada de suspendare va curge exact din ziua în care i s-a ridicat permisul, urmând ca în 30 de zile să înceapă demersurile pentru redobândirea carnetului de conducere, potrivit expunerii de motive a actului normativ.

Șoferii pot folosi dovada de 15 zile pentru a-și recuepera mai repede permisul

Art. 111 din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice: Conducătorul auto poate depune dovada înlocuitoare a permisului de conducere la poliția rutieră în orice zi din momentul eliberării, până la a 15-a zi de valabilitate a dovezii înlocuitoare. În cazul suspendării permisului de conducere pentru o perioadă determinată, cu eliberarea unei dovezi înlocuitoare cu drept de conducere pentru 15 zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule începe în cazurile: din momentul expirării termenului de valabilitate a dovezii înlocuitoare sau din momentul depunerii dovezii înlocuitoare de către conducătorul auto la oricare unitate de poliție în una din zilele din intervalul perioadei de valabilitate a acesteia.

În prezent, în Codul Rutier este stipulat faptul că în cazul suspendării permisului de conducere, agentul de poliție care încheie procesul verbal de reținere a permisului, eliberează o dovadă înlocuitoare, care poate avea sau nu drept de circulație. Dovada se eliberează indiferent de de numărul de zile pentru care va fi reținut carnetul de conducere, putând fi 30, 60 sau 80 d e zile.

Lovitură auto imensă! Amendă record pentru încălcarea reglementărilor naţionale şi europene a marilor companii de asigur... Bombă! Șoferii care suferă de aceste boli vor rămâne FĂRĂ PERMIS!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x