Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin

Schimbări MAJORE în Codul Rutier! Cine va mai avea așa ceva în mașină riscă amenzi de până la 3.000 de lei

Noul Cod Rutier cuprinde sancțiuni noi pentru șoferi. Clasicele mătănii lipite în parbriz pot aduce amenzi de până la 3.000 de lei.

Noul Cod Rutier cuprinde sancțiuni noi pentru șoferi. Clasicele mătănii lipite în parbriz pot aduce amenzi de până la 3.000 de lei.

Șoferii care au lipite pe geamuri (cele laterale, parbriz sau lunetă) diverse accesorii ce ar putea reduce, prin număr sau dimensiune, vizibilitatea conducătorului auto, vor fi buni de plată.

Legislaţia rutieră în vigoare spune că “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 şi 20 de puncte-amendă, punctul-amendă valorând 145 de lei. Astfel, persoanele fizice care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

De asemenea, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro