Antena Căutare

Schimbări drastice pentru șoferi, de la 1 ianuarie 2019! În ce condiții poate fi recuperat mai repede permisul suspendat! 

Prima lună a anului 2019 a adus modificări drastice pentru șoferi, întrucât Codul Rutier a fost modificat, iar schimbările au intrat în vigoare încă din prima zi lucrătoare a anului. 

Prima lună a anului 2019 a adus modificări drastice pentru șoferi, întrucât Codul Rutier a fost modificat, iar schimbările au intrat în vigoare încă din prima zi lucrătoare a anului.

Astfel, începând de la 1 ianuarie 2019, șoferii au posibilitatea de a alege și de a folosi dovada înlocuitoare mai puține zile pentru a-și recupera permisul mai repede, în cazul unei suspendări. Înainte, însă, șoferii erau obligați să depună permisul la expirarea celor 15 zile de la momentul aplicării sancțiunii. Acum, ei au posibilitatea de a-l depune oricând în acest interval, iar din acel moment va începe perioada pentru care dreptul de a șofa este suspendat, potrivit Digi 24.

O altă schimbare ce-i vizează pe șoferi este faptul că orice cadru medical care constată că un pacient are probleme de sănătate ce sunt incompatibile cu statutul de șofer are dreptul de a solicita o evaluare de specialitate a acestuia. În cazul în care evaluarea confirmă diagnosticul, clinica autorizată este obligată să anunțe Poliția, iar oamenii legii îi vor retrage permisul. Șoferul îl va putea recupera după ce face dovada urmării unui tratament și unei noi evaluări de specialitate, care să confirme însănătoșirea.

De asemenea, de la începutul anului punctul de amendă a fost înghețat la valoarea din 2018, adică la 145 de lei.

Lovitură dură pentru toți bucureștenii! Gabriela Firea a decis! Serviciul va funcționa 24 din 24, iar amenzile sunt uria... Lovitură pentru șoferi! Ce greșeală te poate lăsa instant fără permisul auto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x