Antena Căutare

Compania Eaton vrea să folosească baterii auto second-hand pentru a alimenta cu energie stadioane din Europa

Eaton preia celulele bateriilor vehiculelor electrice Leaf ale Nissan şi le reîmpachetează în baterii noi, formând un produs numit xStorage, pentru stocarea energiei destinate clădirilor industriale sau rezidenţiale. Compania a echipat deja cu aceste baterii stadionul olandez Johan Cruyff Arena, legendarul stadion al echipei Ajax, pe lângă alte clădiri.

Conglomeratul industrial american Eaton, care utilizează baterii second-hand ale vehiculelor electrice Nissan pentru alimentarea cu energie electrică a unor clădiri, negociază cu până la şase stadioane din Europa pentru a le furniza energie de acest tip, a declarat un reprezentant al companiei, citat de Reuters.

Eaton, o companie listată la New York care fabrică produse hidraulice, transmisii pentru camioane şi ale produse industriale, a anunţat că piaţa este o nişă şi că ar putea creşte de 20 de ori până în 2022.

Eaton estimează că în regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa valoarea acestei pieţe va ajunge la 2,3 miliarde de dolari până în 2025.

Găsirea unei noi utilizări a bateriilor uzate ale vehiculelor electrice devine un motiv de îngrijorare în creştere, odată cu numărul tot mai mare de automobile electrice, care anul trecut au reprezentat 1,5% din cele 86 de milioane dde automobile vândute, potrivit cercetătorilor firmei JATO Dynamics.

Eaton preia celulele bateriilor vehiculelor electrice Leaf ale Nissan şi le reîmpachetează în baterii noi, formând un produs numit xStorage, pentru stocarea energiei destinate clădirilor industriale sau rezidenţiale.

Compania a echipat deja cu aceste baterii stadionul olandez Johan Cruyff Arena, legendarul stadion al echipei Ajax, pe lângă alte clădiri.

Cel mai recent proiect este cel destinat stadionului Bislett din Oslo, Novegia, care este alimentat parţial cu panouri solare.

”Comunitatea stadioanelor de fotbal este interesată. Din partea unor stadioane semnificative, este vorba de 5-6 stadioane din Europa”, a declarat vicepreşedintele Eaton, Craig McDonnell, într-un interviu acordat pe marginea unei prezentări efectuate la stadionul Bislett.

Cu excepţia Tesla, pe care Eaton o consideră o concurentă în afacerile cu stocarea energiei, Eaton discută cu alţi producători auto, pentru extinderea ofertei sale. McDonnell a refuzat să menţioneze nume de companii.

Potrivit Eaton, soluţia sa xStorage este cu 20% mai ieftină comparativ cu o baterie nouă şi fiecare automobil Nissan Leaf poate furniza patru astfel de unităţi. Nissan este printre cei mai mari furnizori de baterii provenite de la vehicule electrice, un alt proiect fiind al BMW, care furnizează baterii second-hand de la vehiculele sale electrice i3 pentru stocarea de energie produsă de ferme eoliene.

Sursa : news.ro

Mașinile școlilor de șoferi, interzise pe marile bulevarde la ore de vârf! Poliția Română a făcut publică lista străzilo... Mașini electrice 2019. Câți bani poți lua de la stat pentru a cumpăra o mașină electrică...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x