Antena Căutare

Controale severe la Uber!, Bolt şi Clever! Amenzi colosale şi zeci de avertismente

Amânarea semnării noii legi de ridesharing le-a creat mari probleme şoferilor care circulă în acest sistem! Dacă documentul ar fi fost semnat de preşedinte, ar fi avut timp până în februarie să-şi pună actele în regulă. Nu s-a întâmplat asta, în consecinţă poliţiştii de la Rutieră nu i-au iertat. Au organizat o razie de amploare, nu doar pentru şoferii care fac ridesharing, dar şi pentru cei de taxi. Câţiva dintre ei n-au avut noroc. Au plecat acasă pe jos şi au mai primit şi o amendă substanţială.

Controale severe la Uber!, Bolt şi Clever!  Amenzi colosale şi zeci de avertismente
Amenzi usturatoare pentru soferii de Uber, Bolt sau Clever

Poliţiştii împart amenzi printre şoferii Uber, Bolt şi Clever. Fix înainte ca preşedintele Iohannis să semneze noua lege ridesharing, care le oferă firmelor răgaz până în februarie, să-şi pună toate actele la punct. Cum legea nu a ajuns în timp util la Cotroceni, de la 1 noiembrie se aplică deja regulile stabilite prin ordonanţă de urgenţă. Aşa că şoferii pot fi amendaţi.

Nu doar actele au fost controlate, ci şi starea maşinilor. Pentru că tot de la 1 noiembrie, autoturismele firmelor de ridesharing nu trebuie să fie mai vechi de 15 ani, pot avea maximum 5 locuri şi inspecţia tehnică periodică realizată la fiecare 6 luni. Cei prinşi că înlcalcă regulile riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Grupul BMW a anunţat o creştere de 11,5% al profitului net în al treilea trimestru... Noul Guvern, vești proaste pentru șoferi! Ce taxă se reintroduce...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x