Antena Căutare

Dacia a prezentat prima maşină electrică vândută de Renault sub brandul românesc. Cum arată și cât va costa? Video

Dacia a publicat marți primele imagini cu prima sa maşină electrică. Dacia Spring Electric este prima maşină electrică vândută de Renault sub brandul românesc.

Dacia a prezentat prima maşină electrică vândută de Renault sub brandul românesc. Cum arată și cât va costa? Video Galerie
Dacia Spring

Dacia a publicat primele imagini cu modelul Dacia Spring, mașina 100% electrică a producătorului de la Mioveni! Compania postând în acest sens un mesaj pe contul de Facebook, care anunță: „r-EV-oluția Dacia începe mâine”.

Aceasta se numeşte Spring Electric şi este prezentată drept o maşină electrică de oraş, bazată pe platforma folosită şi de maşinile Renault Kwid şi Renault K-ZE (Kwid Zero Emissions), care sunt vândute în prezent în Asia. Momemtan, maşina pare să fie un simplu concept, urmând ca anul viitor să ajungă şi pe piaţă sub forma unei maşini de serie, probabil cu design schimbat.

Dacia a prezentat prima maşină electrică vândută de Renault sub brandul românesc. Cum arată și cât va costa? Video

Investiţiile pentru Dacia vor fi amânate

Conform Dacia, „versiunea de producție pentru Dacia Spring Electric va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2021, cu o autonomie mai mare de 200 de kilometri, ceea ce o face ideală pentru utilizare în mediul urban și suburban”

În prezentarea Renault de săptămâna trecută modelul electric Dacia era prezentat drept un „Urban City car" pentru a descrie poziționarea sa în piață. Această informație a dus la convingerea că viitorul model electric Dacia va fi înfrățit cu Renault K-ZE, pe care francezii l-au dedicat anul trecut pieței chineze.

Are o lungime de 3730mm şi va oferi o autonomie de aproximativ 200 de km, conform procedurii de testare WLTP. Versiunea Renault K-ZE care este vândută în China are o putere de 44 cai putere şi cuplu de 119 Nm.

Dacia a prezentat prima maşină electrică vândută de Renault sub brandul românesc. Cum arată și cât va costa? Video

19 februarie: Zi cu ghinion pentru Dacia, cel mai mare exportator din România

Compania franceză nu a oferit detalii legate de prețul Dacia Spring Electric, dar a promis un preţ „corect”.

Având în vedere preţul de pornire aproximativ 7000 euro al modelului K-ZE din China, este posibil ca Dacia Spring Electric să înceapă de undeva de între 10.0000 şi 15.000 euro în Europa. Renault doreşte să ofere maşina la un preţ mai mic decât Skoda Citigo, care porneşte de la 19.999 euro.

Dacia a prezentat prima maşină electrică vândută de Renault sub brandul românesc. Cum arată și cât va costa? Video

Anul trecut s-au înmatriculat în România 1.500 de mașini electrice noi, conform hotnews.ro. Cum arată înmatriculările pe ultimii 7 ani:

  • 2013: 4
  • 2014: 7
  • 2015: 24
  • 2016: 74
  • 2017: 137
  • 2018: 605
  • 2019: 1.506

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacia se apucă de produs primele mașini electrice la Uzina de la Mioveni. Raport excelent calitate-preț!

Dacia anunţă primul model electric din istoria mărcii, cu o autonomie de 200 km... Transport sigur și calitate 100% doar cu Florin Trans...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x