Antena Căutare

Cum poți vinde un autoturism avariat

Atunci când discutăm despre un accident mai serios, cu daune vizibile, ne gândim că reparațiile autoturismului pot costa atât de mult încât nu merită să o repari.

Atunci când discutăm despre un accident mai serios, cu daune vizibile, ne gândim că reparațiile autoturismului pot costa atât de mult încât nu merită să o repari.

Dacă ai un autovehicul asigurat CASCO și ai avut un accident în urma căruia s-au declanșat airbag-urile, asiguratorul va considera mașina daună totală. Principalul motiv este că airbag-urile pot costa cât jumătate din valoarea mașinii, dacă autoturismul este mai vechi.

În eventualitatea în care ai asigurare CASCO ai două variante: Fie lași mașina la asigurator și primești de la acesta o sumă de bani, fie iei epava acasă și încerci tu să o vinzi.

Dacă lași mașina la asigurator, acesta o va scoate la licitație, iar tu vei primi, ulterior, o sumă de bani adunată de la despăgubirea efectivă a mașinii.

Dacă ai doar RCA, singura variantă este să o repari sau să o vinzi singur.

În discuția noastră de astăzi vorbim despre un autoturism avariat total, asigurat doar RCA, și ce soluții avem într-o astfel de situație.

Începem cu prima variantă, și anume cu reparația. Conform specialiștilor, costurile de reparație ale unui autoturism avariat total sunt destul de ridicate și, de cele mai multe ori, nu merită. Pe lângă acest lucru, nici mașina nu mai este la fel de sigură precum era înainte de daună.

A doua variantă este aceea de a o vinde. Aici poți apela la cunoștințe, poți lua la picior fiecare service, sau poți apela la cea mai bună variantă, site-urile de anunțuri. Pe Lajumate.ro poți pune, gratuit, anunțul tău cu autoturismul avariat.

Aici sunt o mulțime de anunțuri cu autoturisme avariate, iar cei care sunt în căutare de așa ceva au o gamă largă dintre care pot alege. Principalul avantaj este că vei putea discuta direct cu persoanele interesate, fără alți intermediari.

Firmele de dezmembrări sunt tot timpul în căutare de noi mașini, așa că ai șanse foarte mari să vinzi mașina repede.

Legal vorbind, dacă alegi să vinzi mașina, trebuie să închei un contract de vânzare-cumpărare cu cel care achiziționează mașina.

După aceea, în baza contractului, trebuie să ajungi la organele acreditate și să soliciți radierea autoturismului de pe rol-ul fiscal. Pentru a radia din circulație mașina, trebuie să ajungi la poliție, la departamentul înmatriculări, cu contractul de vânzare-cumpărare, cu certificatul și cu plăcuțele de înmatriculare.

11 lucruri pe care nu le știai despre BMW... Harghita: Circulaţia va fi închisă, astăzi, pe DN 13 B, pentru desfăşurarea Raliului ”Perla Harghitei 2019"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x