Antena Căutare

Cum să-ți vinzi cât mai repede mașina. Ghid practic în 5 pași

Mașina ta este pregătită să aibă un nou proprietar, iar tu ai pus deja ochii pe alta? Înseamnă că ai căutat mașini de vânzare pe internet, ai studiat piața, ți-ai făcut o idee despre cât valorează bunul tău. Însă, înainte să postezi un anunț de vânzare autoturism trebuie să știi că există câteva trucuri care te vor ajuta să găsești rapid un cumpărător.

Mașina ta este pregătită să aibă un nou proprietar, iar tu ai pus deja ochii pe alta? Înseamnă că ai căutat mașini de vânzare pe internet, ai studiat piața, ți-ai făcut o idee despre cât valorează bunul tău. Însă, înainte să postezi un anunț de vânzare autoturism trebuie să știi că există câteva trucuri care te vor ajuta să găsești rapid un cumpărător.

Iată un ghid practic în 5 pași despre cum să-ți vinzi cât mai repede mașina:

1. Oferă clientului ce ai vrea tu să primești

O mașină de vânzare curată, care lucește atât pe exterior, cât și în interior va face, cu siguranță, o primă impresie bună pentru potențialul cumpărător. Așa că este indicat să faci un drum la spălătorie înainte de a-i face fotografii pentru anunț, dar și înainte să te întâlnești cu cei care se arată interesați să-ți cumpere autoturismul. Nici ție nu ți-ar sări în ochi, de exemplu, atunci când intri pe anunțuri automobile, o mașină prăfuită și murdară. În plus, devii credibil și arăți adevărata „față” a produsului pe care-l scoți la vânzare.

2. Poze de calitate, cel puțin 5 la număr

Niciun anunț nu va atrage dacă nu are fotografii care să-l însoțească. Iar imaginea vinde, așa că nu te grăbi să faci câteva poze pe fugă, imediat ce ai ajuns acasă, de la serviciu, în parcare, ci încearcă să îți evidențiezi puțin simțul estetic. Pozează mașina din față, spate și laterale, dar și în interior, de preferat la lumina zilei, nu seara. Și nu, nu ai nevoie de o cameră performantă, ci doar de lumină bună, încadrare, unghiuri diverse și, bineînteles, un telefon mobil.

3. Fii sincer cu specificațiile și dotările mașinii

Scrii că nu are nicio zgârietură în anunț, dar de fapt se văd pe vopsea urme? Aerul condiționat nu e chiar climă? Fii sincer atunci când treci în anunțul tău specificațiile și dotările mașinii și nu miza pe faptul că o rezolvi la fața locului. Mai mult, este indicat să nu omiți detalii importante în anunțul tău, cum ar fi numărul de kilometri sau eventuale avarii.

4. Stabilește prețul și specifică-l

Sigur ai dat peste numeroase anunțuri automobile unde prețul era doar „negociabil”. Trebuie să știi că există riscul ca anunțul tău să fie complet ignorat dacă nu specifici o sumă. Nu aștepta să fii sunat pentru a comunica prețul posibililor cumpărători, ci oferă-le informația care servește, în general, drept cel mai important criteriu în alegerea unei mașini de vânzare.

5. Oferă documente, devize, garanții

Ai făcut rezivia, ai schimbat consumabile, ai înlocuit o piesă și ai în posesie devizele de plată emise de service-urile autorizate? Poate factura anvelopelor de vară achiziționate anul trecut? Oferă-i celui interesat de mașina ta garanții pentru ceea ce ar urma să cumpere și astfel vei avea șanse să-ți vinzi autoturismul mult mai repede. Iar dacă nu obișnuiai să păstrezi astfel de hârtii, ar fi bine să o faci, căci te pot ajuta pe viitor.

Dacă ai parcurs acest ghid, știi deja ce trebuie să faci, cum să fotografiezi autoturismul, dar și ce date să introduci în anunțul tău, ceea ce înseamnă că ai toate șansele să-ți vinzi mașina cât mai repede. Adaugă și tu anunț pe Lajumate.ro, site-ul unde românii vor găsi peste 50.000 de mașini de vânzare. Și pe a ta!

O mașină electrică de 120.000 de euro a luat foc ca o torță pe Autostrada Soarelui! Ce s-a întâmplat cu pasagerii... Sens unic pe Şoseaua Fabrica de Glucoză, începând de sâmbătă. Se va circula doar dinspre Şoseaua Petricani – Nod A3 spre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x