Antena Căutare

Cum verifici dacă mai sunt sigure cauciucurile? Iată câteva sfaturi care sigur te vor ajuta

Mașina trebuie verificată cu multă atenție ori de câte ori pornești la drum. Fie că este vorba despre baterie, ștergătoare, ambreiaj sau cauciucuri, orice problemă ar apărea trebuie identificată din timp și rezolvată, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute.

Mașina trebuie verificată cu multă atenție ori de câte ori pornești la drum. Fie că este vorba despre baterie, ștergătoare, ambreiaj sau cauciucuri, orice problemă ar apărea trebuie identificată din timp și rezolvată, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute.

Cauciucurile sunt produse ce nu se înlocuiesc în fiecare an, având o rezistență foarte mare în timp. În funcție de tipul acestora, vor putea fi folosite și câteva sezoane. Și chiar dacă nu ai mers foarte mult cu acele anvelope, poate doar un singur sezon, ar trebui ca mai înainte de a porni la drum să verifici starea anvelopelor și atunci când prezintă anumite probleme să treci la înlocuirea acestora.

Află dacă ești în pericol! Cum verifici dacă mai sunt sigure cauciucurile?

Starea cauciucurilor trebuie să fie verificată periodic, fie de către tine, fie de persoane specializate, de la service. Atunci când pornești la drum ar fi bine să ai în vedere starea mașinii și ori de câte ori ar trebui înlocuită vreo componentă să cumperi de la un magazin de piese auto produsul pe care urmează să îl înlocuiești.

În primul rând, este necesară înlocuirea lor dacă prezintă urme vizibile de degradare, lucru pe care îl poți constata fie tu personal, fie de service-ul autorizat. Trebuie să știi că anvelopele ce prezintă un grad de uzură ridicat pot fi periculoase pentru deplasările lungi și de aceea este bine să ai în vedere înlocuirea acestora cu anvelope noi de la magazine specializate.

Numărul kilometrilor parcurși ar putea să fie un bun indiciu pentru starea cauciucurilor de pe mașină. Dacă ai rulat un număr foarte mare de kilometri ar trebui să ai în vedere înlocuirea lor, putând fi periculos pentru tine să mergi cu anvelope uzate.

De asemenea, dacă urmează să circuli iarna trebuie ca mașina ta să beneficieze de cauciucuri de iarnă sau all season, în funcție de zona unde urmează să te deplasezi. De exemplu, atunci când urmează să ajungi la munte, mai mult ca sigur ar trebui să iei în calcul oferta magazinelor și să alegi acele anvelope de iarnă de bună calitate, care să te ajute să ieși ușor din orice neprevăzută, mai ales că aici stratul de zăpadă ar putea fi mai mare. Dacă urmează să circuli în oraș, unde carosabilul este repede curățat, va fi în regulă să alegi și anvelopele all season, putându-le folosi atât iarna, cât și vara.

Când să mergi la un magazin de piese auto?

Cauciucurile nu sunt produse care să poată fi folosite la nesfârșit. Acestea au un termen de valabilitate, care are în vedere atât anul de fabricație al anvelopelor, cât și gradul de uzură determinat de numărul de kilometri parcurși.

Ca atare, ai putea comanda mai curând decât crezi anvelope de la un magazin online de piese auto, atunci când cauciucurile prezintă un grad de uzură ridicat.

Chiar și atunci când nu sunt folosite, cauciucurile trebuiesc înlocuite. Trebuie să remarcăm că acestea sunt fabricate din material plastic și ca atare în timp ar putea apărea degradarea, cauciucul îmbătrânind.

De obicei, de la data fabricației, cauciucurile pot fi folosite maxim 5 ani, așa după cum consideră specialiștii. Cu toate acestea, starea cauciucurilor trebuie verificată cu atenție, la fel cum și data fabricației este foarte importantă.

Indiferent de magazinele de unde urmează să cumperi anvelope, acestea vor acorda garanție cumpărătorului pentru produsele cumpărate și îți vor face câteva recomandări. Prima și cea mai importantă este ca anvelopele să poată fi schimbate într-un service specializat. Acesta este un criteriu important pentru acordarea garanției.

În funcție de tipul mașinii, dar și de sezon trebuie să analizezi cu atenție care sunt anvelopele ce îți sunt necesare și mai apoi să treci la înlocuirea lor.

Foto: pixabay.com

Șapte trucuri pentru a prelungi durata de viață a mașinii tale... Ce mașină îți iei în funcție de salariu. Regula de aur de la care nu trebuie să te abați atunci când cumperi un autoturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x