Antena Căutare

Dacă ai maşină pe motorină, scapă de ea cât mai repede! Anunţul făcut de Comisia Europeană pentru România 

Din ce în ce mai multe ţări europene renunţă la maşinile Diesel, acestea interzicând deja intrarea autoturismelor pe motorină în marile oraşe. 

Din ce în ce mai multe ţări europene renunţă la maşinile Diesel, acestea interzicând deja intrarea autoturismelor pe motorină în marile oraşe.

Mașinile diesel sunt pe cale de dispariție și în România, tehnologia aceasta fiind de domeniul trecutului. Sunt spusele comisarului european Elzbieta Bienkowska, care susține că țări precum România, Polonia și Slovacia ar trebui să crească numărul recall-urilor auto la mașinile care au emisii extrem de mari de NOx.

Comisarul european pentru industrie, Elzbieta Bienkowska, a fost foarte tranșantă. Aceasta a vorbit într-un interviu pentru Bloomberg, pe tema mașinilor diesel.

Ea spune că, la început, producătorii auto au tratat cu aroganță propunerea CE de a modifica modul în care sunt omologate mașinile.

În 2011, diesel-urile reprezentau 36% din mașinile noi vândute în Europa de Vest. În 2006 depășeau în premieră 50%, iar în 2011 era atins maximul: 55,7%. De atunci dieselul este în scădere și anul trecut a ajuns la 44,4%.

Dintre țările mari, Franța a adoptat cel mai rapid diesel-ul, în 2008 cota ajungând la 77%, în timp ce acum este la sub 50%. Anul trecut Irlanda era țara din Vest cu cea mai mare cotă de piață pentru diesel (65%).

Legile, din ce în ce mai aspre pentru şoferii din România. Conducătorii auto pot rămâne fără permis pe viaţă!... Și tu ai amenzi neachitate din perioada în care ai fost prins de radar sau de vreun controlor în autobuz?Ai grijă! Prop...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x