Antena Căutare

Daimler si Rolls Royce, oferta de peste 3 miliarde de euro pentru Tognum

Producatorii auto Daimler, din Germania, si Rolls-Royce, din Marea Britanie, au lansat miercuri un plan comun de preluare a companiei Tognum, prin care estimeaza producatorul de motoare si turbine la 3,2 miliarde de euro. Daimler si Rolls-Royce au spus ca oferta de 24 de euro pe actiune va fi valabila pana pe 18 mai.



Cele doua grupuri au anuntat deja ca vor realiza un concern cu participatie egala numit Engine Holding pentru a lansa oferta, dorind sa faca din noua Tognum "o companie de top pe piata motoarelor".

Noua companie se va concentra pe sectoarele pentru marina, energie, aparare si aplicatii industriale.

Tognum isi are sediul in Friedrichshafen, in sudul Germaniei, unde va si ramane, iar printre cei 8.700 de angajati nu vor exista disponibilizari.

Daimler detine deja 28,4% din Tognum si impreuna cu Rolls-Royce doreste sa ajunga in pozitia de a oferi o gama larga de produse, sisteme si servicii.


sursa: Antena3.ro

foto: benzinsider.com

Americanii fac ce stiu mai bine: Muscle cars... Incrucisare minune: Volkswagen Boxster...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x