Probleme cauciucuri: De ce să ții cont dacă vrei să-ți iei pneuri de iarnă

 

Se apropie iarnă și vrei să îți iei cauciucuri pentru sezonul rece? Ca să nu ai nicio problemă cu anvelopele de iarnă pe care ți le vei cumpăra, ar fi bine să ții cont de mai multe lucruri. Iată, în continuare, câteva sfaturi pe care să le iei în considerare înainte să-ți achiziționezi anvelope pentru iarnă.

 

Nu cumpăra anvelope second-hand

 

Un lucru neinspirat pe care ai putea să-l faci ar fi să-ți cumperi anvelope second-hand. Dacă vei proceda astfel riști nu doar să ai probleme la cauciucuri, ci și să-ți pui în pericol sănătatea, în momentele în care te vei afla la volan. Anvelopele de iarnă second-hand, chiar dacă sunt mai ieftine decât unele noi, pot fi foarte vechi, iar tu să nu-ți dai seama, în special dacă martorii de uzură se află peste nivelul minim de 4 milimetri (mm). Cauciucul îmbătrânește în timp, ceea ce afectează serios performanțele anvelopelor în timpul rulării. În cazul în care nu știai, o anvelopă de iarnă îmbătrânită nu este la fel de elastică și de aderentă pe zăpadă sau gheață comparativ cu una nouă. Un al motiv pentru care nu ar fi indicat să-ți iei anvelope de iarnă second-hand este că ele pot prezenta mici gâlme. Dacă nu ești experimentat în ceea ce privește evaluarea stării anvelopelor, s-ar putea să nu observi respectivele gâlme. Orice umflătură existentă pe un pneu înseamnă că anvelopa în cauza a suferit o lovitură, iar la următorul șoc este foarte probabil să cedeze și să explodeze.

 

Nu folosi nici anvelopele de iarnă reșapate

 

Dacă ai nevoie de anvelope de iarnă, nu-ți cumpăra cauciucuri reșapate. Anvelopele de iarnă reșapate nu sunt altceva decât niște pneuri uzate, care sunt recondiționate, prin adăugarea unui strat nou de cauciuc peste cel deteriorat. Asemenea anvelopelor de iarnă second-hand, și cele reșapate sunt mult mai ieftine decât pneurile noi. Totuși, performanțele de rulare ale anvelopelor reșapate sunt mult mai scăzute comparativ cu cele ale anvelopelor de iarnă noi. Calitatea anvelopelor reșapate depinde, foarte mult, de cine execută procesul de reșapare. Chiar dacă noi nu recomandăm să-ți cumperi anvelope de iarnă reșapate, dacă vei opta pentru asemenea cauciucuri, folosește-le doar când conduci prin oraș.

 

Ia-ți seturi de două sau patru anvelope de iarnă

 

Este obligatoriu ca, indiferent dacă ai nevoie de anvelope de iarnă sau de vară, să-ți cumperi seturi de două sau de patru cauciucuri. Ideal ar fi, ca pentru condiții optime de rulare și de stabilitate a mașinii, să înlocuiești toate cele patru anvelope. De asemenea, dacă vei schimba toate patru anvelopele, ele se vor uza mult mai greu decât în cazul în care vei alege să montezi doar două noi și să păstrezi două vechi.

 

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe