Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

De ce trebuie să ții cont atunci când dorești să achiziționezi un scuter

Pe patru sau pe două roți, este întrebarea pe care tinerii și-o adresează tot mai des, fie în căutare de adrenalină,  pentru a scăpa de traficul aglomerat al marilor orașe. Scuterul a devenit o opțiune, în condițiile în care un astfel de mijloc de transport te scapă de chinul găsirii unui loc de parcare și, în plus, te poți strecura pe distanțe scurte, prin așa zisa “jungă urbană”.

Pe patru sau pe două roți, este întrebarea pe care tinerii și-o adresează tot mai des, fie în căutare de adrenalină, pentru a scăpa de traficul aglomerat al marilor orașe. Scuterul a devenit o opțiune, în condițiile în care un astfel de mijloc de transport te scapă de chinul găsirii unui loc de parcare și, în plus, te poți strecura pe distanțe scurte, prin așa zisa “jungă urbană”.

Desigur, atenția sporită trebuie să există în orice moment atunci când te afli în trafic, iar dacă intenționezi să-ți achiziționezi un mijloc de transport pe două roți, fără să fie nevoie să obții un permis de conducere din categoria A, poți studia anunțuri cu scutere pe internet pentru a ști exact ce găsești pe piață.

Cum alegi scuterul și de ce ții cont? Preț, marcă, dotări, consum

Primul pas în achiziționarea unui scuter este să-ți stabilești bugetul. Un scuter second-hand poate costa câteva sute de euro, iar prețul va varia în funcție de capacitatea motorului, de starea tehnică și de cât de nou este. Desigur, costul va fi mult mai mic decât al unei masini, fie ea și rulată, acesta fiind un alt avantaj.

Consumul scuterului nu trebuie să fie mare. Altfel, îți luai o mașină. În general, scuterele sunt construite să aibă un consum mult mai reduc decât cel al unui autoturism, iar acesta variază și în funcție de tipul de combustibil.

Marca este importantă, căci fiabilitatea și banii investiți ulterior pot fi strâns legate de acest aspect. Alege braduri cunoscute pe piață pentru a putea ulterior găsi piese de schimb, în cazul în care va necesita reparații.

Dotările sunt și ele importante, deși pare un detaliu mai puțin semnificativ pentru un scuter. Manșoane încălzite, șa cu încălzire sau sisten de sonorizare pot fi elemente ce îți pot crea un confort sporit, chiar dacă te afli pe două roți.

Verifică să aibă toate actele

Atunci când găsești un scuter de vânzare, verifică să aibă carte de identitate în original, cu folie de secretizare RAR, actele de proveniență, dacă este adus din afară. Verifică să corespundă seriile de șasiu și, dacă are, seria de motor, precum și culoarea scuterului. Este important ca un scuter înmatriculat să aibă ITP-ul făcut.

Nu cumpăra un scuter fără să-l testezi și să-l conduci în prealabil

Testează-l și condu-l cu grijă, chiar dacă nu ai experiență. Ia cu tine pe cineva care a mai avut și care a mai condus un astfel de vehicul. Este esențial să observi eventuale nereguli pe care doar în mers le poți remarca, de tipul zgomotelor la motor sau probleme la frânare.

Între timp, poți studia oferta de scutere de vânzare pe LaJumate.ro, acolo unde zilnic mii de anunțuri noi sunt adăugate. Caută, verifică, alege ce ți se potrivește și stabilește o întâlnire cu proprietarul. Noua ta achiziție poate fi la doar un click distanță!

Recomandari