Antena Căutare

Drive Test: Chevrolet Captiva - A aruncat manusa

SUV-ul Chevrolet Captiva si-a schimbat look-ul. Arata mai bine si vine cu un pret in Romania care provoaca dureri de cap rivalelor din segment.

Chiar daca a facut istorie pina acum in industria auto, pe segmentul SUV-uri pentru clientii europeni, americanii de la Chevrolet erau descoperiti. Pina in 2006, atunci cind a aparut pe piata primul Captiva.

Acum, modelul a primit un facelift. Exteriorul are o fata noua. Farurile au fost redesenate, iar grila dintre faruri e altfel. Look-ul proaspat se simte si la interior. A fost si un pic de inspiratie si de la Cruze, pina in acest moment modelul de succes al celor de la General Motors dupa relansare. Materiale mai bune, insertii de aluminiu, consola centrala schimbata. A fost schimbata pina si culoarea care ilumineaza ceasurile de la bord. Verdele sters a fost inlocuit cu un albastru viu, care a placut deja clientilor.

Pentru drive-test, Captiva a venit cu temele facute: doua motoare pe benzina (2.4 si 3.0 litri, ultimul fiind V6) si unul pe motorina, 2.2 litri cu doua versiuni de putere: 163 si 184 CP.

Vorbim de propulsorul diesel, pe care romanii il vor alege intotdeauna in dauna celor pe benzina. Motivele sint cunoscute.

2.2 litri si 163 cai-putere. Cuplu de 350 Nm, cutie manuala in 6 rapoarte. Concluzia? Un motor plin de viata, fara sa-l auzi prea tare in interior si care face echipa buna cu o cutie de viteze bine etajata. Consumul intereseaza pe toata lumea. Nu sare de 7 litri la 100 km parcursi pentru un traseu in care s-a intilnit si cu drumuri virajate. Nu e rau deloc!

Pentru ca Chevrolet Captiva ramine un SUV, momentul off-road nu putea fi evitat. Captiva a dovedit ca-i functioneaza bine tractiunea integrala. Daca vrei sa cobori si o panta abrupta, atunci intra in actiune sistemul DCS. Lasi pedalele de frina si acceleratie in pace, iar SUV-ul celor de la GM coboara lin, fara emotii.

Tot articolul, in Gazeta Sporturilor

Numarul romanilor care mor in accidente rutiere, dublu fata de media UE... Subaru Impreza - o surpriza... neplacuta?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x