Antena Căutare

Drive Test: Opel Corsa facelift - Cameleonul

La numai un an de la lansarea international, noul Opel Corsa a si primit un facelift! Desi practica in domeniu indica mai degraba un termen de doi ani pentru restilizarea unui model, iata ca designerii de la Russelheim n-au mai avut rabdare si au venit in sfarsit cu modificarile estetice, mai ales ca schimbarile realizate in 2010 au presupus numai lucruri de la interior, care au fost alese exclusiv dupa consultarea cu clientii.

Disponibil in doua variante de caroserie, cu trei si cinci usi, noul Opel Corsa a fost redefinit pe segment prin redesenarea liniilor, acum mai agresive si orientate clar spre cucerirea publicului tanar, dar mai ales prin introducerea unui motor 1.3 CDTI de 95 CP ecoFLEX.

Modelul testat pe soselele austriece din proximitatea Vienei a fost dotat cu acest propulsor, care a aruncat din start manusa prin consumul avansat de constructor in fisa tehnica: numai 3,5 l/100 km, in regim combinat! Corsa 2011 in aceasta motorizare beneficiaza in standard si de sistem Start/Stop!

In test, rezultatele au fost mai mari cu aproximativ 28%, computerul de bord indicand dupa 100 de kilometri parcursi in diferite ipostaze (autostrada, drum cu doua benzi, serpentine, oras) o valoare de 4,6 l. O mentiune obligatorie insa: masina era aproape noua, iar consumul sau nu este definitivat in prima mie de kilometri, asa ca este de presupus ca acesta poate scadea sensibil catre o valoare de 4 l/100 km.

Cifrele sunt oricum impresionante, mai ales daca ne gandim ca modelul despre care vorbim atinge o viteza maxima de 177 km/h si o acceleratie 0-100 km in 12,3 secunde. Performantele oferite nu sunt uluitoare, de acord, dar luate in ansamblul unui asemenea consum puncteaza din plin.

Cu o transmisie manuala in cinci trepte, cei 95 CP si cuplul de 190 Nm disponibil de la 1.750 rpm misca bine autoturismul. Cum inovatiile facute mai intai pe noul Astra au fost aplicate si pe sasiul, directia si suspensiile lui Corsa, masina se poate conduce destul de sportiv. Ii place mai ales pe drum virajat, unde sta bine pe curbe si n-are tendinte de supravirare. Depasirile se fac in regula, poate doar cu pretul vocii mai distincte a diesel-ului de sub capota.

La interior au impresionat sistemul infotainment multimedia Touch& Connect, cu touchscreen color de 5 inch care inglobeaza functiile de navigatie si Bluetooth. Exista conexiuni iPod fli USB, un acoperifl panoramic, asistare la pornirea din rampa, volan incalzit, sapte boxe si, important, faruri adaptive.

Au aparut materiale plastice noi fli un bord texturat, care se simte si arata mai bine decat la versiunea precedenta. Nivelul de echipare Enjoy este disponibil in doua culori diferite, iar bordul fli panoul de instrumente ofera un efect in doua nuante.

Preturile pentru noul Opel Corsa pleaca de la 9.470 de euro cu TVA, in versiunea Opel Corsa Essentia 5 ufli 1.0 l 65 CP, Family Pack. Pentru Corsa 1.3 CDTI 95 CP ecoFLEX, preturile sunt cuprinse intre 12.755 de euro si 15.715 euro (TVA inclusa), in functie de echipare.

Sursa: Jurnalul National

Programul „Rabla” varianta 2011 a inceput impins de la spate... Primul contact: Mercedes SLK - In cautare de adrenalina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x