Antena Căutare

E jale pe șosele! Polițiștii de la Rutieră au reținut peste 1.000 de permise auto în doar trei zile

Poliţia Română a derulat, în toată ţara, timp de trei zile, o acţiune rutieră, pentru depistarea celor încalcă normele de circulaţie. Poliţiştii au aplicat aproape 11.000 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat peste o sută de infracţiuni.

Poliţia Română a derulat, în toată ţara, timp de trei zile, o acţiune rutieră, pentru depistarea celor încalcă normele de circulaţie. Poliţiştii au aplicat aproape 11.000 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat peste o sută de infracţiuni.

Începând de vineri, toate radarele au fost scoase pe şosele, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală.

Pe toată durata activităţilor (în intervalul 28 – 30 iunie a.c.), poliţiştii au aplicat aproape 11.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză.

În trafic, în cele 3 zile, au fost reţinute permisele de conducere a 1.027 de conducători auto, care au călcat pedala de acceleraţie peste limita legală.

În ceea ce priveşte numărul de infracţiuni rutiere, poliţiştii au constat 135 de astfel de fapte.

Poliţiştii au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, au utilizat şi aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut).

Peste o sută de infracţiuni rutiere, în trei zile. S-au aplicat 11.000 de sancţiuni contravenţionale... Consiliul Concurenţei a lansat Monitorul Preţurilor Carburanţilor, unde pot fi comparate preţurile în benzinării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x