Antena Căutare

Enel X a devenit acţionar cu o participaţie de 12,5% la Hubject, o reţea globală cu peste 200.000 de puncte de încărcare a maşinilor electrice

Enel X a devenit acţionar cu o participaţie de 12,5% la Hubject, un joint venture în domeniul mobilităţii electrice care include jucători din tehnologie, industria auto şi cea a utilităţilor, proiect prin care Enel X îşi poate extinde reţeaua de puncte de încărcare accesibile clienţilor săi la nivelul întregii reţele Hubject.

Enel X a devenit acţionar cu o participaţie de 12,5% la Hubject, un joint venture în domeniul mobilităţii electrice care include jucători din tehnologie, industria auto şi cea a utilităţilor, proiect prin care Enel X îşi poate extinde reţeaua de puncte de încărcare accesibile clienţilor săi la nivelul întregii reţele Hubject.

Hubject a dezvoltat o platformă interoperabilă care le permite şoferilor de vehicule electrice să îşi încarce maşinile la o reţea cu peste 200.000 de puncte publice de încărcare din întreaga lume, fără a fi nevoie ca aceştia să semneze alte contracte în afara celor avute cu furnizorii de servicii de mobilitate electrică care utilizează serviciile de eRoaming ale Hubject.

”Enel X va contribui cu expertiza sa tehnologică la extinderea şi consolidarea Hubject, cu scopul de a încuraja răspândirea mobilităţii electrice la nivel global”, a informat Enel.

Prin intrarea în această asociere, Enel X poate extinde interoperabilitatea reţelei sale europene, dincolo de cele 8.000 de puncte de încărcare deja la dispoziţia clienţilor săi, cu posibilitatea acestora de a accesa reţeaua globală a joint venture-ului.

Enel X va lucra, de asemenea, în cadrul parteneriatului pentru extinderea reţelei de staţii de încărcare a Hubject şi îmbunătăţirea caracteristicilor tehnologice ale acestora, cu scopul de a stimula penetrarea mobilităţii electrice la nivel mondial.

”Prin aderarea la Hubject, ducem mobilitatea electrică la nivelul următor. Astfel, extindem rolul Enel X de furnizor global de servicii de mobilitate electrică, oferind tot mai multe servicii de încărcare electrică în afara reţelei noastre. Obiectivul general este de a oferi şoferilor de vehicule electrice posibilitatea de a-şi încărca bateriile fără a fi nevoie să îşi facă griji de cine este furnizorul lor, sau dacă se află în străinătate. Condiţia necesară pentru răspândirea mobilităţii electrice este simplificarea vieţii celor care doresc să se alăture acestei revoluţii, iar noi suntem 100% dedicaţi acestei provocări”, a declarat Francesco Venturini, directorul general al Enel X.

Enel X, furnizor de soluţii de încărcare inteligentă, a lansat propriile reţele publice de încărcare a maşinilor electrice în Italia, Spania şi România, cu un număr de aproximativ 8.000 de staţii, în linie cu ţintele anunţate care prevăd şi instalarea de puncte private de încărcare. La nivel mondial, Enel X trebuie să îşi crească numărul de staţii de încărcare publice şi private la 455.000 până în 2021, de la aproximativ 60.000 de unităţi în prezent, cu scopul de a sprijini trecerea la vehiculele electrice şi decarbonizarea transporturilor.

”Pentru atingerea obiectivului, Enel X a încheiat, de asemenea, mai multe acorduri de interoperabilitate pentru lărgirea reţelei publice de unităţi de încărcare care pot fi accesate de clienţii săi în întreaga Europă, extinzându-şi zona de acoperire pentru furnizarea de servicii de mobilitate electrică în Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Olanda, Norvegia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia şi Regatul Unit”, a ifnormat grupul italian.

Interoperabilitatea sau eRoaming-ul este o componentă structurală a misiunii Enel X de a crea soluţii de încărcare a vehiculelor electrice pentru toate tipurile de utilizare (acasă, birou, tranzit), care sunt accesibile printr-un singur punct de acces, respectiv aplicaţia JuicePass de la Enel X. Această aplicaţie este interfaţa unică a clienţilor Enel X care doresc să îşi încarce maşina la domiciliu şi la birou, precum şi să acceseze reţeaua publică de puncte de încărcare a Enel X şi a partenerilor săi şi, în cele din urmă, întreaga reţea Hubject.

Joint venture-ul de mobilitate electrică Hubject a fost fondat în 2012. Acţionarii săi sunt BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, Innogy, Siemens, Grupul Volkswagen şi, acum, Enel X. Asocierea are peste 600 de parteneri de afaceri, precum şi 200.000 de puncte interoperabile în mai multe ţări. Sediul central al Hubject este situat la Berlin, cu unităţi de business în Statele Unite (Los Angeles) şi China (Shanghai).

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, locuinţe, industrii şi mobilitate electrică. Enel X deţine poziţia de lider în cadrul programelor de răspuns la cerere la nivel global, cu peste 6 GW de capacitate de răspuns la cerere, gestionate şi repartizate în prezent în America Centrală, de Sud şi de Nord, Europa, Asia şi Oceania.

Sursa : news.ro

Liderii grupului Volkswagen au fost puşi sub acuzare în Germania, în scandalul emisiilor... Ce soluții închirieri auto găsiți la www.premierrentacar.ro?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x