Antena Căutare

Epopeea taxei auto continua: Birul, platit si pentru masinile inregistrate inainte de 2007!

Comisia de administratie din Senat a dat aviz favorabil proiectului de lege privind modificarea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, elaborat de Guvern. Daca noua forma a birului va fi votata in forma actuala de Parlament, noua taxa auto se va plati atat pentru masinile noi, cat si pentru cele inmatirculate inainte de introducerea "Taxei de prima inmatriculare" in 2007.

Noua metodologie de calcul a taxei auto, elaborata de Guvern dupa ce Comisia Europeana a sesizat ca vechea forma avea caracter discriminatoriu, stabileste ca birul va fi platit o singura data, pentru toate masinile noi inmatriculate, precum si la cumpararea unei autovehicul inregistratat in Romania inainte de 2007, pentru care nu s-a platit o astfel de taxa, in lipsa unei legislatii.

Taxa auto se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica, norma de poluare, emisiile de dioxid de carbon si, de asemenea, functie de deprecierea autoturismului. Iar singura parte buna a noului proiect este ca prevede reducerea taxei actuale cu pana la 25%.

Proiectul Guvernului urmeaza sa fie supus votului plenului Senatului, care este prima Camera sesizata.

Foto: en.wikipedia.org

Juke-R: Vezi rezultatul incrucisarii unui Nissan Juke cu un GT-R!... Previziune sumbra: 7 lei/litru, pretul benzinei in 2012!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x