Experiment. Când montăm anvelopele de iarnă

Cauciucurile de iarnă trebuie înlocuite la momentul oportun. Specialiştii de la Academia Titi Aur au demonstrat pentru Observator că folosirea corectă a cauciucurilor poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Până la finalul "procesului de pregătire", orice şofer îşi poate lua propriile măsuri de precauţie. Însă, atenţie, cauciucurile de iarnă trebuie înlocuite la momentul oportun.

Specialiştii de la Academia Titi Aur au demonstrat pentru Observator că folosirea corectă a cauciucurilor poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Aşa se comportă un autoturism echipat cu anvelope de iarnă la o frânare bruscă. Este o oprire sigură. Testul a fost făcut la 15 grade celsius. Urmează frânarea pe carosabil umed, dar maşina este mai greu de stăpânit.

Eficienţa cauciucurilor pentru sezonul rece se simte din plin când afară temperaturile scad sub 10 grade. Folosite în timpul verii, cauciucurile de iarnă nu mai oferă aceiaşi siguranţă. În ciuda acestor explicaţii, sunt şi şoferi care au propriile lor reguli.

În service-urile din Bucureşti, şoferii nu se înghesuie încă să schimbe anvelopele.

Preţul pentru cea mai ieftină anvelopă de iarnă porneşte de la 150 de de lei. Dacă adaugăm şi tarifele celor de la service-uri, toată operaţiunea costă cel puţin 700 de lei.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Ultimele știri