Antena Căutare

Ferrari şi Fiat Chrysler discută cu cel mai mare producător de ventilatoare pentru terapie intensivă din Italia despre creşterea producţiei acestora

Producătorii auto italieni Ferrari şi Fiat Chrysler discută cu cel mai mare producător de ventilatoare pentru terapie intensivă din italia despre creşterea producţiei acestor echipamente care sunt necesare urgent în criza provocată de noul coronavirus, au anunţat joi oficiali ai companiei, relatează Reuters.

Italia se află în epicentrul pandemiei de coronavirus, iar guvernul creşte numărul de paturi de terapie intensivă, dintre care multe necesită ventilatoare care îi ţin în viaţă pe pacienţi prin preluarea funcţiei de respiraţie.

Compania Siare Engineering din nordul Italiei, unde decesele sunt aproape de 3.000 şi sunt în creştere rapidă, discută cu Fiat Chrysler (FCA), Ferrari şi producătorul italian de componente Marelli despre fabricarea unor componente, achiziţionarea altora şi posibilul ajutor pentru asamblarea ventilatoarelor.

Gianluca Preziosa, directorul general al Siare, a spus că cele două industrii au expertiză în comun, pentru că atât ventilatoarele de uz medical cât şi producătorii auto depind în mare măsură de electronică şi de pneumatică.

“Discutăm cu Fiat Chrysler, Ferrari şi Marelli pentrua vedea dacă ne pot ajuta în acest proces cu componente electronice”, a explicat Preziosa.

Roma a cerut Siare să crească producţia lunară de ventilatoare de la 160 la 500, pe fondul crizei provocate de epidemie în sistemul medical.

Un purtător de cuvânt al Exor, compania mamă a FCA şi Ferrari, a spus că joi au avut loc întâlniri cu Siare pentru a discuta ideea, urmând să fie luată rapid o decizie.

Sursa : news.ro

Activitatea Ford România din 2009 până astăzi. Fabrica de la Craiova, un succes în industria auto internațională...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x