Filtrul care scade consumul de carburant si creste puterea, inventia unui inginer roman

Inginerul din Deva care a luat bronzul la Salonul de Inventii de la Geneva intentioneaza sa intre pe piata de accesorii auto cu un nou filtru de aer care va reduce consumul de combustibil cu 10-15%.

Mai mult decat atat, noul dispozitiv ridica si puterea motorului cu pana la 10%. Gadgetul a fost premiat si brevetat de inginerul devean Corneliu Birtok Baneasa.

"Lucrez in asociere cu mai multe firme pentru realizarea unui stoc de aproximativ 200 de filtre supraaspirante, dupa care voi solicita Registrului Auto Roman certificatul de omologare pentru acest produs", a declarat Birtok-Baneasa.

"Sper ca pana la sfarsitul anului sa finalizam toate procedurile de aplicare catre Registru, dupa care vom trece la productia de serie, pentu piata libera. Putem incepe productia imediat ce vom obtine aprobare de la autoritati, intrucat liniile de de fabricatie sunt deja puse la punct", a continuat inginerul.

De asemenea, el a explicat ca, pe langa functia principala de filtrare, produsul sau creste viteza aerului absorbit, preraceste aerul si mareste coeficientul de umplere a filtrului.

Corneliu Birtok-Baneasa a mai fost recompensat si cu Premiul WIPO (The World Intellectual Property Organization) la Salonul International de Inventica de la Moscova 2010 si cu medalia de aur la Salonul International de Inventica IIFME (International Invention Fair of the Middle East), desfasurat in noiembrie 2010, in Kuweit.

Sursa: Antena3

Foto: jurnalul.ro

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri