Antena Căutare

Filtrul care scade consumul de carburant si creste puterea, inventia unui inginer roman

Inginerul din Deva care a luat bronzul la Salonul de Inventii de la Geneva intentioneaza sa intre pe piata de accesorii auto cu un nou filtru de aer care va reduce consumul de combustibil cu 10-15%.

Mai mult decat atat, noul dispozitiv ridica si puterea motorului cu pana la 10%. Gadgetul a fost premiat si brevetat de inginerul devean Corneliu Birtok Baneasa.

"Lucrez in asociere cu mai multe firme pentru realizarea unui stoc de aproximativ 200 de filtre supraaspirante, dupa care voi solicita Registrului Auto Roman certificatul de omologare pentru acest produs", a declarat Birtok-Baneasa.

"Sper ca pana la sfarsitul anului sa finalizam toate procedurile de aplicare catre Registru, dupa care vom trece la productia de serie, pentu piata libera. Putem incepe productia imediat ce vom obtine aprobare de la autoritati, intrucat liniile de de fabricatie sunt deja puse la punct", a continuat inginerul.

De asemenea, el a explicat ca, pe langa functia principala de filtrare, produsul sau creste viteza aerului absorbit, preraceste aerul si mareste coeficientul de umplere a filtrului.

Articolul continuă după reclamă

Corneliu Birtok-Baneasa a mai fost recompensat si cu Premiul WIPO (The World Intellectual Property Organization) la Salonul International de Inventica de la Moscova 2010 si cu medalia de aur la Salonul International de Inventica IIFME (International Invention Fair of the Middle East), desfasurat in noiembrie 2010, in Kuweit.

Sursa: Antena3

Foto: jurnalul.ro

Renault si-a lansat gama electrica Zero Emission... Noul Opel Astra OPC are 280 de cai putere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x