Antena Căutare

Firea: Park&Ride Cora Pantelimon, doar o groapă în urmă cu patru ani, va fi gata în această toamnă, după şapte ani de blocaje

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că proiectul Park&Ride Cora Pantelimon va fi gata în această toamnă, "după şapte ani de blocaje". Obiectivul va include 500 de locuri de parcare, dar şi un terminal pentru tramvaie, autobuze, microbuze private. Valoarea investiţiei este de aproximativ 21 de milioane de euro.

Primarul general Gabriela Firea a verificat, luni, stadiul lucrărilor pe şantierul de construcţie a parcării de la intersecţia Şoselei Vergului cu Şoseaua Pantelimon, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

"Încă un proiect important pentru bucureşteni, preluat de la zero în 2016, devine realitate. Park&Ride Cora Pantelimon, doar o groapă în urmă cu patru ani, va fi gata în această toamnă, după şapte ani de blocaje. În acest moment, etapele cele mai complicate au fost terminate. Vă reamintesc faptul că pentru realizarea parcării a fost schimbată soluţia tehnică. Nu era posibilă construirea unei parcări subterane, aşa cum s-a dorit iniţial de fosta administraţie a Capitalei. Noua soluţie tehnică, o parcare supraterană cu 500 de locuri cu terminal STB, a fost realizată prin întocmirea unui PUZ, aprobat la nivelul CGMB", a afirmat Firea, citată în comunicat.

Ea a spus că, prin construirea acestui obiectiv se reconfigurează, practic, toată zona.

"Nu construim doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze şi peroane pentru microbuze private. De asemenea, este pregătit terenul şi pentru viitoarea staţie de metrou din zonă. Astfel, şoferii care vin din afara Capitalei îşi vor putea lăsa maşinile în parcare şi de acolo să circule spre centrul oraşului folosind mijloacele de transport în comun. Anul trecut am semnat contractul de execuţie, au fost obţinute toate avizele, inclusiv autorizaţia de construire şi s-a emis ordinul de începere a lucrărilor", a adăugat primarul general.

Conform sursei citate, până în prezent au fost finalizate fundaţia parcării şi fundaţiile rampelor, au fost montaţi stâlpii metalici, iar acum se montează traversele metalice. Structura propriu-zisă a parcării este într-un stadiu avansat.

De asemenea, s-a turnat betonul pentru fundaţia drumului înspre Pantelimon şi a fost aşternut stratul de asfalt. Pentru calea de rulare a tramvaiului, au fost montate curbele, macazul, dar şi peste 36 de metri de şine. Se lucrează in continuare la fundaţie înspre staţia existentă acum în zonă.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 21 de milioane de euro.

Sursa : news.ro

Anunțul momentului! Din toamnă, românii vor putea circula pe autostrada Comarnic - Brașov. Primul tronson va fi dat în f... Taxa Covid. Tarifele la service-urile auto au explodat în mod ilegal. Cât plătești în plus dacă vrei să-ți repari mașina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x