Antena Căutare

Ford a oprit productia modelului Crown Victoria

Dupa 32 de ani de productie neintrerupta, ultimul exemplar al modelului Ford Crown Victoria a iesit de pe banda de asamblare a fabricii canadiene din St. Thomas, Ontario ieri, 15 septembrie 2011. Acest ultim Crown Victoria nu il vei putea vedea intr-un muzeu din Detroit sau in posesia unui colectionar de automobile americane. E greu de crezut, dar acest ultim exemplar din cele 9,6 milioane de unitati produse a fost cumparat de un cetatean din Arabia Saudita.

Din ce motiv a hotarat Ovalul Albastru sistarea productiei acestei masini? Ei bine, datorita reglementarilor din ce in ce mai severe in privinta consumului de carburant, noxelor cu efect de sera s.a.m.d., oficialii Ford au decis ca modernizarea platformei tehnice a lui Crown Victoria pentru indeplinirea acestor reglementari ar necesita mult prea multi verzisori.

Ca urmare a acestei actiuni, cei 1,200 de lucratori ai fabricii din St. Thomas au fost disponibilizati, iar autoritatile locale cauta un nou cumparator pentru mamutul din beton armat care a gazduit linia de asamblare a lui Crown Victoria in ultimele 3 decenii.

Totusi, intrebarea critica este cu ce masini isi vor reinnoi parcurile auto politistii, taximetristii si companiile Rent-A-Car din America de Nord in urmatorii ani de zile. Din cate se pare, politistii vor opta pentru noul Ford Police Interceptor (bazat pe noul Taurus), iar taximetristii si companiile de inchirieri auto isi vor inlocui masinile cel mai probabil cu modele de provenienta japoneza, de dragul economiei de carburant, fiabilitatii si a taxelor mici impuse acestora de catre statul american.

Nu suntem mari simpatizanti ai lucrurilor si obiceiurilor americane, dar septembrie 2011 este cu siguranta una dintre cele mai triste luni ale industriei auto din S.U.A., deoarece modelul Crown Victoria a fost ultimul sedan Ford cu motor V8 relativ ieftin de achizitionat si simplu de asamblat, exact asa cum Henry Ford isi imagina ca vor fi toate masinile purtatoare ale siglei Ford dupa moartea sa.

Nu rata galeria foto preluata de pe topgear.ro!

sursa: topgear

IAA 2011: VW Nils, un nou concept de mobilitate... VIDEO! Volvo P1800 cu inima de Aston Martin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x