Antena Căutare

Ford-ul Mustang din 1964, desenat de un roman!

Ford Mustang, masina de referinta a producatorului american, a avut in 1964, anul lansarii, un designer sef roman. Joe Oros traieste acum in California si are 93 de ani.

Joseph E. Oros. Pentru americani, Joe Oros. Traieste in Santa Barbara, California, si a ajuns la venerabila virsta de 93 de ani. S-a nascut la Cleveland in 1917, parintii sai fiind romani. I-au pus un nume biblic, Iosif, dar pentru ca traiau in America a ramas Joseph.

Pentru cei de la Ford, Oros este o icoana pentru ca el a fost designerul sef al lui Ford Mustang, masina devenita celebra intre timp. Anul trecut s-au implinit 45 de ani de la nasterea lui Mustang, iar invitatul de onoare a fost chiar Joe Oros. A tinut un speach in care si-a reamintit ce a spus echipei sale inainte de a desena Mustangul.

"Vreau o masina care sa atraga femeile, pe care, in acelasi timp, barbatii sa si-o doreasca si ei. De fiecare data cind vad un Mustang pe strada, ma simt foarte mindru", a spus Oros, in 1964.

Oros si-a dovedit calitatile artistice inca din scoala primara. Chiar daca cunostintele sale de matematica sau alte materii de stiinta exacta erau indoielnice, el a promovat direct din clasa a 3-a in clasa a 5-a. A lucrat 21 de ani la Ford, timp in care si-a pus amprenta pe multe masini din gama producatorului american, cea mai importanta, in afara Mustangului, fiind si modelul Thunderbird (1955).

CITESTE toata povestea in Gazeta Sporturilor!

Citroen Lacoste Concept - copilul teribil de la Paris... Primul service Rolls Royce din Europa de Est, la... Bucuresti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x