Antena Căutare

Ford va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul de vehicule electrice Rivian

Ford Motor a anunţat miercuri că va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul american de vehicule electrice Rivian Automotive, alăturându-se Amazon.com în susţinerea unui posibil rival al Tesla, transmite Reuters.

Ford va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul de vehicule electrice Rivian
ford rivian

Ford Motor a anunţat miercuri că va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul american de vehicule electrice Rivian Automotive, alăturându-se Amazon.com în susţinerea unui posibil rival al Tesla, transmite Reuters.

Ford va utiliza ”skateboard-ul” Rivian, un şasiu care reuneşte un motor electric, baterii şi sisteme de control, pentru a construi un nou vehicul pentru America de Nord. Grupul nu a oferit detalii legate de tipul de vehicul, locul şi momentul în care va începe producţia.

Rivian, companie din Michigan fondată în 2009, a atras peste 1,5 miliarde de dolari de la investitori. Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să ofere o evaluare a acesteia, dar site-ul pentru investitori Dealroom.com estimează o valoare a Rivian de 5-7 miliarde de dolari.

Valoarea de piaţă a Tesla este de circa 45 de miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea Ford este de aproape 38 de miliarde de dolari.

Directorul general al Ford, Jim Hackett, a declarat miercuri că acordul cu Rivian nu afectează discuţiile Ford cu Volkswagen despre folosirea în comun a arhitecturii companiei germane pentru vehiculele electrice.

Primele produse ale Rivian, o camionetă pickup mare şi un vehicul utilitar, vor intra în fabricaţie la sfârşitul anului 2020 şi la începutul lui 2021, a declarat directorul general al companiei, R.J. Scaringe. Cele două vehicule electrice, precum şi skateboard-ul pe care îl va folosi Ford vor fi fabricate la farica Rivian, care este o fostă uzină Mitsubishi din Normal, Illinois.

Scaringe a spus că Rivian şi Ford au convenit acordul în ultimele şase luni.

Anunţul referitor la acordul cu Ford au urmat informaţiilor că General Motors şi Rivian au întrerupt discuţiile referitoare la o investiţie a GM.

În luna februarie, Amazon anunţase că va conduce o investiţie de 700 de milioane de dolari în Rivian.

Amazon a mai anunţat săptămâna trecută că se va asocia cu Ford pentru a oferi servicii de transport bazate pe tehnologia cloud.

Ford a precizat că investiţia în Rivian este separată de o investiţie de 11 miliarde de dolari în vehicule electrice, anunţată anterior, care include introducerea a 40 de vehicule hibride şi electrice în gama de modele, până în 2022.

În luna martie, VW şi Ford au semnat un acord pentru dezvoltarea de camionete pickup de dimenisiuni medii şi continuă discuţiile despre extinderea alianţei pentru a include vehicule electrice şi autonome şi servicii de mobilitate.

Sursa: News.ro

Cele mai căutate modele de mașini de oraș în sezonul primăvară-vară 2019... Firmele interesate să accepte la plată eco-voucherele emise de Primăria Capitalei se pot înscrie începând din 3 mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x