Antena Căutare

FOTO / BMW seria 5 Touring, prezentat oficial

BMW a anuntat oficial noul Seria 5 Touring, care a ajuns la a patra generatie. In Romania noul model este disponibil pentru comenzi pentru preturi ce pornesc de la 37.300,00 Euro fara TVA (varianta 520d).

BMW Seria 5 Touring are ca particularitati de design, o capota lunga a compartimentului motor, console scurte, ampatamentul cel mai lung din segment, o silueta prelunga si linia acoperisului inclinata mult spre inapoi.

Compartimentul de bagaje are un volum de 560 litri, si, daca este nevoie, capacitatea sa poate ajunge la maxim 1.670 litri prin rabatarea spatarelor in raport 40 : 20 : 40. Luneta, ce se poate deschide separat, oscileaza automat in sus la apasarea unui buton.

Pentru confortul celor care calatoresc in noul Seria 5 Touring, Sistemul optional Dynamic Driving Control permite reglarea raspunsului suspensiei, al directiei, al motorului si a cutiei de viteze, precum si a sistemelor de asistare electronica.

BMW Seria 5 Touring dispune din standard de suspensie pneumatica pe puntea spate, care include si posibilitatea de reglare automata a garzii la sol. Adaptive Drive si Integral Active Steering sunt disponibile in pachetul de dotari optionale.

Motorizare

Noul BMW Seria 5 Touring va beneficia inca de la lansare de doua versiuni de motoare pe benzina cu sase cilindri dispusi in linie, dar si de variante diesel cu patru, respectiv cu sase cilindri.

BMW 520d Touring va fi propulsat de un motor turbo diesel cu patru cilindri, cu blocul motor din aluminiu si injectie directa Common Rail de ultima generatie.

Propulsorul va dezvolta 135 kW/184 CP. Unitatea va fi echipata cu functia Auto Start Stop ca dotare standard, consumul mediu de combustibil indicat de producator fiind de 5,1 litri/100km, iar nivelul emisiilor CO2 atinge 135 g/km in ciclul de testare EU.

Motorul cu sase cilindri dispusi in linie din echiparea modelului BMW 535i Touring - cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection si VALVETRONIC - dezvolta o putere de 225 kW/306 CP.

Nivelul maxim al puterii furnizate de propulsorul cu sase cilindri in linie din echiparea versiunii BMW 523i Touring este de 150 kW/204 CP. BMW 530d Touring dispune tot de un motor diesel cu sase cilindri dispusi in linie, dar care dezvolta 180 kW/245 CP.

Datorita tehnologiei BMW BluePerformance, acesta respecta normele de emisii EU6. Toate versiunile noului BMW Seria 5 Touring indeplinesc in totalitate cerintele standardelor EU5.

Transmisie

Toate versiunile noului BMW Seria 5 Touring sunt disponibile optional cu o transmisie automata BMW cu opt trepte. La fel ca si servodirectia asistata electric utilizata la toate variantele, aceasta are o contributie suplimentara la imbunatatirea eficientei automobilului.

In functie de model, masurile standard BMW Efficient Dynamics cuprind recuperarea energiei la franare (Brake Energy Regneration), functia Auto Start Stop (BMW 520d), indicator al punctului de schimbare optim al treptelor de viteza, componente auxiliare electrice gestionate inteligent si control activ al flapsurilor de aerisire ale grilei radiatorului.

O constructie inteligenta cu materiale usoare a fost utilizata la nivelul usilor, al capotei, al panourilor laterale din fata, al trenului de transmisie si al componentelor suspensiei, realizate din aluminiu.

BMW ConnectedDrive

BMW ConnectedDrive cuprinde, printre altele, Parking Assistant (sistem de parcare automata), Surround View (vedere panoramica pentru parcare realizata cu un sistem de 3 camere video), avertizare la coliziune cu activare a franelor in combinatie cu Active Cruise Control (tempomat activ), Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning (avertizare la parasirea sensului), Speed Limit Info (info pentru limita de viteza), asistare a fazei lungi, BMW Night Vision cu detectarea persoanelor, precum si Head-up Display. In plus, maasina dispune si de conectivitate Bluetooth.

Le Mans: Peugeot vs. Audi: 1-0... DRIVE TEST: Citroën DS3 - noul rival al lui Mini Cooper...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x