Antena Căutare

FOTO! Bugatti Type 51 din 1933, vandut la Paris cu un milion de euro!

Un exemplar al modelului 51 al fabricantului franco-italian Bugatti, produs in 1933, a fost vandut sambata la o licitatie organizata la Grand Palais din Paris cu aproape un milion de euro, la respectiva sedinta vanzandu-se si alte automobile de marci celebre.

Acest "1933 Bugatti Grand Prix Type 51 Biplace" a apartinut mostenitoarei britanicului Fitzroy Somerset, al 5-lea baron de Raglan, fost presedinte al Clubului proprietarilor de Bugatti si administrator al Bugatti Trust, informeaza Bonhams.


Vehiculul a primit cel mai mare pret de sambata in licitatia organizata sub candelabrele de cristal de la Grand Palais, unde a fost adjudecat pentru 333.500 de euro si un model Aston Martin care a apartinut Regelui Baudouin al Belgiei.

"1955 Aston Martin DB2/4 3.0-Litre Sports Saloon" a fost restaurat intre 2001 si 2008, iar la licitatie au fost etalate si fotografii in care putea fi vazut regele Baudouin alaturi de fratele sau, actualul rege al belgienilor, Albert al II-lea. Casa de licitatie a evidentiat detaliul interesant ca acest vehicul a avut mereu numere de inmatriculare franceze, intrucat "se pare ca toti membri familiei regale din Belgia utilizau acest tip de numere pe automobile, deoarece erau administrate de Ambasada Belgiei la Paris, probabil din motive de securitate".

Ca pret la aceasta licitatie s-a situat pe locul secund un Porsche Type 906 Carrera Coupé Compétition, vandut cu 747.500 euro (peste 1 milion de dolari), un model care a fost fabricat pentru campionatul mondial al marcilor in 1966. Cunoscut drept 'Carrera', acest Porsche a avut doar 66 de exemplare fabricate.

Articolul continuă după reclamă

In schimb, deceptia acestei licitatii de automobile vechi a fost retragerea, anuntata in seara dinainte de sedinta de adjudecare, a lotului care a cuprins Ferrari 330 Coupe albastru deschis din 1965, care a apartinut fostului Beatle John Lennon si care a fost prima masina in care s-a ascultat muzica in Liverpool. Proprietarul anonim al masinii s-a retras in ultimul moment, cerand organizatorilor scoaterea din catalogul in care era inscris drept pret de pornire intre 120.000 si 160.000 euro.

Actuala licitatie din capitala franceza se inscrie in manifestarile ce marcheaza aniversarea a 110 ani de la prima expozitie automobilistica de la Paris, care a avut loc tot in imensa sala de cristal de la Grand Palais, in 1901.

Casa de licitatii, care se afla pe locul 3 in lume ca volum de vanzari, a anuntat ca vrea sa transforme licitatia de la Grand Palais intr-un eveniment cu caracter anual.

sursa: Jurnalul.ro

foto: FineCars.cc
foto: bugatti-trust.co.uk

VIDEO! Masinile europene vor fi echipate obligatoriu cu lumini pentru zi... FOTO! Facelift Volkswagen Tiguan 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x