Antena Căutare

FOTO! Noul Peugeot 308 - Leul isi schimba naravul

Peugeot a simtit ca 308-ul nu era chiar ce ne-am fi dorit cu totii, asa ca s-a decis sa opereze un facelift destul de timpuriu, inainte ca masina lor sa fie complet ignorata. Masina va fi prezentata, in premiera, la Salonul Auto de la Geneva 2011.

Toata lumea stie cat de importanta este clasa compacta in Europa. Daca peste ocean moda SUV-urilor cu motoare V8 nu pare sa se mai termine vreodata, pe Batranul Continent nu poti emite pretentii serioase, ca producator de masini, daca nu ai o masina compacta bine pusa la punct.

Peugeot a simtit ca 308-ul nu era chiar ce ne-am fi dorit cu totii, asa ca s-a decis sa opereze un facelift destul de timpuriu, inainte ca masina lor sa fie complet ignorata.

Rivalul unora precum Focus sau Golf afiseaza o mutra incruntata, renunta in sfarsit la zambetul usor tampitel de pana acum si face abuz de crom si LED-uri, dupa cum incep sa ne obisnuasca mai toate marcile din ziua de azi.

Capota este sculptata mai musculos, desi s-a renuntat la aspectul proeminent al celei de pe varianta pre-facelift, iar blocurile optice frontale au carenaj negru si dispun de tehnologie bi-xenon. La partea posterioara, nu se pot observa mari schimbari, cu exceptia adoptarii LED-urilor pentru stopuri, precum si a unor bare de protectie ajustate discret.

Peugeot va prezenta la Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc in luna martie, toate cele trei variante de caroserie: in cinci usi, estate si cabrio, asa ca toti cei care s-au grabit cu prima versiune vor avea motive serioase de frustrare.

Noutatea cea mai importanta va fi motorizarea 1,6 HDi FAP, de 112 CP, care va fi cuplata la un sistem start-stop, ce va folosi un alternator pentru recuperarea energiei de franare. Astfel, Peugeot 308 se va putea lauda cu emisii polante de doar 98g/ 100 km parcursi si cu incadrarea in normele Euro 5. Sa recapitulam.

Avem un nou 308, iar Citroen tocmai l-a dezvaluit pe noul C4. Ghici cine urmeaza?

Sursa: TOP GEAR

Mazda MX-5, cel mai bine vandut roadster din toate timpurile... Protest inedit in trafic! Vezi ce transmite un sofer guvernantilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x