Antena Căutare

FOTO! Un fel de renastere pentru Ferrari 340 Mexico Berlinetta

Ferrari 340 Mexico Berlinetta este una dintre cele mai rare masini din lume si prin urmare, este si foarte scumpa. De exemplu, la o licitatie organizata in luna martie a acestui an, un exemplar a fost vandut pentru suma de 4,3 milioane de dolari. Pretul se justifica mai ales daca tii cont de faptul ca 340 Mexico a existat in trei versiuni diferite, fiecare dintre acestea fiind construita pentru cursa din Mexic, Carrera Panamericana, din anul 1952. Una dintre aceste masini, pilotata de Luigi Chinetti, a trecut linia de sosire pe pozitia a treia, in spatele unui Mercedes-Benz 300 SL Gullwing.

Pentru a rememora succesul acelui model Ferrari, GWA Tuning a utlizat platforma unui Ferrari 456 si a incercat sa-l readuca la viata pe clasicul 340 Mexico Berlinetta. Pentru asta, au apelat la Mark Nungent, un specialist in producerea de caroserii din Australia, care a remodelat corpul masinii donatoare. Noua caroserie a fost dotata cu elemente Ferrari originale, cum ar fi spoilerul spate, difuzorul sau orificiile de aerisire laterale. Pentru a se potrivi pe noua platforma, caroseria a fost scurtata, in special in partea din mijloc, dar trenul de rulare a ramas neschimbat.

Nu acelasi lucru se poate spune despre interior, care a fost serios modificat pentru a te trimite cu gandul inapoi, prin lumea curselor din jurul anilor 1950. Acest lucru se intampla mai ales cand privesti pupitrul de comanda. Senzatia dispare atunci cand vezi scaunele realizate din fibra de carbon sau cusca de protectie. Dar transformarile nu s-au oprit aici.

Sub capota, modelul original 340 Mexico Berlinetta avea un motor V12 de 4.1 litri, in stare sa ofere 280 CP, dar GWA Tuning a considerat ca este mai bine sa adapteze performantele masinii la actualitate. Astfel, puterea va veni tot de la un motor V12, dar de 5.4 litri si care este capabil sa livreze 476 CP. Tunerul a adaugat un sistem de evacuare modern, insa a pastrat cutia de viteze manuala cu sase trepte. Elementele sistemului de franare sunt imprumutate de la modelele Ferrari din contemporaneitate. Suspensiile au fost ajustate pentru ca masina sa aiba aceeasi garda la sol ca modelul original, iar setul de jante care au in diametru 18 inci amintesc si ele de originalul 340 Mexico Berlinetta.

Spuneam la inceput ca doar trei exemplare au fost produse din seria Ferrari 340 Mexico Berlinetta in anul 1952. Mai rar este modelul propus de GWA Tuning, realizat intr-un singur exemplar, momentan. La cererea unui potential client, casa de tuning este gata sa mai faca o copie. Rezultatul nu arata rau, cu exceptia farurilor care lasa impresia ca au integrate niste urme lasate de talpa unui animalut.

Nu rata galeria foto de mai jos, preluata de pe topgear.ro!

sursa: topgear

Tuning pentru Ford Mustang... Din 2015, masinile trebuie sa "sune" la 112...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x