Antena Căutare

General Motors, Fiat Chrysler şi Toyota Motor reiau producţia de automobile din China

General Motors, Fiat Chrysler şi Toyota Motor au reluat sau sunt pe cale să reia producţia de automobile din China, după vacanţa prelungită determinată de epidemia de coronavirus, relatează CNBC.

Un purtător de cuvânt al Fiat Chrysler, Michael Palese, a spus că fabrica companiei din Guangzhou, aflată la sute de kilometri sud de Wuhan, unde se află epicentrul epidemiei de coronavirus, a reluat producţia în această săptămână. O a doua fabrică de asamblare a companiei din China ”va relua operaţiunile în curând”, a afirmat Palese într-un email.

Palese a spus că Fiat Chrysler “continuă să îşi monitorizeze lanţul de aprovizionare la nivel mondial, în legătură cu epidemia din China”. Acesta a precizat că nu a avut loc un impact asupra operaţiunilor companiei din America de Nord.

GM, aşa cum a planificat, ”a început procesul de reluare a producţiei” sâmbătă, în cadrul unui proces de două săptămâni pentru a redeschide cele 15 fabrici de asamblare din China, a spus un purtător de cuvânt al companiei, Jim Cain.

Acesta a precizat că General Motors nu a suportat niciun impact asupra producţiei de camionete din SUA. Oficiali ai sindicatelor avertizaseră săptămâna trecută că activitatea fabricilor din Statele Unite ar putea fi afectată în următoarele săptămâni din cauza deficitului de componente.

GM a refuzat să comenteze în legătură cu numărul fabricilor care vor relua producţia.

Toyota va redeschide în această săptămână trei din cele patru fabrici deţinute în China, care vor lucra într-un singur schimb, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei japoneze,

Eric Booth.

“Prioritatea noastră continuă să fie siguranţa şi securitatea la locul de muncă şi vom relua operaţiunile normale de îndată ce vom considera că este sigur şi potrivit”, a scris Booth.

Reluarea producţiei de vehicule survine în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a depăşit 73.400, dintre care 1.874 s-au soldat cu deces.

Sursa : news.ro

Bill Gates a preferat să cumpere un Porsche integral electric şi nu un automobil Tesla, iar Elon Musk l-a numit ”dezamăg... 19 februarie: Zi cu ghinion pentru Dacia, cel mai mare exportator din România...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x