Antena Căutare

Geneva 2011: Muscat de scorpION

Cat de tentanta ti se pare ideea unui coupe total silentios? Daca n-ai avut niciodata fantezii cu o Toyota Prius de performanta, e greu sa simti fiori pe sira spinarii, la gandul unei masini electrice sport. S-o luam altfel. Abarth a adus la Geneva coupe-ul despre care toata lumea vorbea in ultima vreme, dar a facut-o dupa regulile italienilor, iar asta ti-ar putea da unele dureri de cap. In primul rand, IED Abarth scorpION EV- pentru ca asta e numele lui- este doar un prototip bun de plimbat pe la saloane.

In al doilea rand, daca te asteptai la motorasele dioabolice tipice marcii, asteapta-te nu la unul, ci la patru. Insa electrice, si montate in fiecare roata a masinii.

Conceptul a fost realizat impreuna cu Institutul European de Design din Torino si foloseste ca sursa de energie o baterie de tip lithiu-ion. Latimea de 1,905 mm se potriveste de minune cu inaltimea demna de povestile cu Alba ca Zapada sau chiar de filmele pentru adulti, cu acelasi personaj principal, daca ne referim la senzatiile oferite la volan.

Luca Borgnono de la Pininfarina a supravegheat in detaliu proiectul, alaturi de Luigi Giampaolo de la Maserati.

Iar ca sa intelegi de-a binelea cam cat de serioasa este treaba, la Salonul Auto de la Geneva, conceptul IED Abarth scorpION EV va fi acompaniat de doua machete la scara 1:4. Construite de McLaren.

Sursa: TOP GEAR

VIDEO! Cum iti recuperezi banii, daca ti-ai stricat masina din cauza gropilor... Toate lucrurile bune se intampla celor care au rabdare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x