Antena Căutare

Geneva 2012: Disco Volante Concept, un Alfa Romeo pentru colectionari

Carosierul milanez Touring Superleggera a prezentat, in cadrul celei de-a 82-a editii a Salonului Auto de la Geneva, conceptul Disco Volante, o reinterpretare moderna, dupa sase decenii, a legendarului Alfa Romeo Disco Volante din 1952. Mai mult, coupe-ul in doua usi nu va ramane doar la stadiul de prototip, ci va fi produs intr-o serie limitata, pentru colectionari si pasionati.

Noul Disco Volante este construit pe platforma Alfei 8C Competizione, prezentand un motor amplasat central-fata si propulsie.

Propulsorul cu arhitectura V8 de 4.7 litri produce 444 CP si un cuplu de 470 Nm, fiind cuplat la o cutie de viteze secventiala, cu 6 trepte, controlata electronic ce poate fi actionata prin intermediul padelelor amplasate pe volan.

Carosierul a anuntat ca Dico Volante 2012 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4.2 secunde si poate atinge o viteza maxima de 292 km/h.

Mai mult, colectionarii si pasionatii trebuie sa stie ca noul coupe este fabricat manual, pentru realizarea fiecarei masini in parte fiind nevoie de peste 4.000 de ore de munca.

Volvo lanseaza primul airbag pentru pietoni... Nou Mercedes SL - mai usor, mai puternic, mai scump...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x