Antena Căutare

GM inoveaza: Primul airbag CENTRAL FRONTAL!

General Motors a inventat primul airbag frontal central din industria auto: un sistem proiectat pentru a asigura protectia soferului si a pasagerilor din fata, in cazul unui impact lateral in care ocupantul scaunului de pe partea opusa impactului este cel afectat.

Airbag-ul a fost inventat de John W. Hetrick, un inginer american, in 1952. Sistemul de siguranta activa a ajuns insa in echiparea automobilelor abia in anii 1970, primii constructori care l-au adoptat fiind Ford si General Motors, pentru Chevrolet. Iar in Europa, in anii 1980, Mercedes S-Klasse (W126) fiind prima masina europeana dotata cu airbag.

Anii au trecut insa, si, cum siguranta a fost si este una dintre cele mai importante preocupari in industria auto, sistemele au evoluat. Astazi, airbag-urile frontale sunt obligatorii, iar majoritatea masinilor din ultimele generatii dispun si de airbag-uri laterale sau de tip cortina.

Dar mai exista si altfel de "pungi cu aer"! In 2003, Toyota a introdus pe Avensis primul airbag pentru genunchii soferului si, in 2008, pe iQ, prima "cortina" pentru pasagerii spate. In 2009, Mercedes a patentat primele centuri de siguranta cu airbag-uri incluse. Iar acum, General Motors face un nou pas, inventand airbag-ul frontal central.

Airbagul frontal central va fi montat pe autovehiculele de tip crossover sau SUV de dimensiuni medii Buick Enclave, GMC Acadia, si Chevrolet Traverse, incepand din 2013.

Airbagul frontal central este amplasat intre scaunele din fata ale masinii si este declansat din partea dreapta a scaunului soferului.

Acest airbag tubular are rol de retinere in cazul impacturilor laterale, absorbind in acelasi timp energia de impact dintre sofer si pasagerul din dreapta, in cazul unor impacturi laterale din ambele parti. Airbagul poate asigura, de asemenea, o protectie optima in cazul accidentelor soldate cu rasturnarea masinii.

De treisprezece ori Jaguar XJ... VELV, un concept frantuzesc...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x