Căutare Live

În ţara cu cele mai multe accidente rutiere, se pregătesc legi mai blânde pentru şoferii indisciplinaţi!

Suntem fruntaşi în Europa la numărul de accidente. Şi totuşi, regulile pentru şoferi se îmblânzesc în loc să devină mai aspre. Pe viitor, cei indisciplinaţi la volan ar putea rămâne mai greu fără permis. Însuşi ministrul Transporturilor susţine un amendament de modificare la Codul Rutier care a trecut de Comisia Juridică.

Suntem fruntaşi în Europa la numărul de accidente rutiere. Şi totuşi, regulile pentru şoferi se îmblânzesc în loc să devină mai aspre. Pe viitor, cei indisciplinaţi la volan ar putea rămâne mai greu fără permis. De trei ori mai greu. Însuşi ministrul Transporturilor susţine un amendament de modificare la Codul Rutier care a trecut de Comisia Juridică. Iniţiativa a stârnit vii controverse.

Cod Rutier 2019. Şoferii care nu respectă întocmai Codul Rutier ar putea răsufla uşuraţi. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, propune ca permisul să fie suspendat doar dacă se cumulează 45 de puncte de penalizare, în loc de 15, cât prevede legea acum.

Nepurtarea centurii de siguranţă este una dintre cele mai mici abateri pentru care şoferii primesc în prezent doar două puncte de penalizare. Dacă repetă abaterea de opt ori într-un an, permisul le este suspendat. Însă dacă propunerea lui Şova se va transpune în Codul Penal, un şofer ar trebui să fie prins de 23 de ori fără centură ca să rămână fără permis.

Cod Rutier 2019. Oficialii Poliţiei Române nu comentează iniţiativa legislativă, dar lasă statisticile să vorbească pentru ei. Suntem pe primul loc în Europa la numărul de morţi în accidentele rutiere, iar în fiecare zi 500 de şoferi se aleg cu permisul de conducere suspendat.

Lucian Bode, preşedintele comisiei de transporturi: In 2016 aveam 1900 de morti in accidente. Nu e normal. O astfel de abordare nu e sanatoasa. Eu imi doresc un punct pe ce au facut colegii de la Juridic sa vad care au fost argumentele, de ce, ca trebuie sa aiba o motivatie!

Ionuţ Moşteanu - deputat USR: Mi se pare o inconstienta a majoritatii. Fiecare parlamentar cand vine la bucuresti si il opreste politia vrea sa modifice codul rutier. Asta nu trebuie sa se intample.

Cei care susţin propunerea spun, de cealaltă parte, că în prezent unii şoferi rămân prea uşor fără permis deşi fac greşeli minore în trafic.

Nicuşor Halici - preşedintele Comisiei Juridice: De foarte multe ori, pentru niste abateri destul de putin semnificative, cu privire la conduita soferilor conducea si la suspendarea permisului. Il lasi 30 de zile, omul nu isi poate asigura traiul, nu poate plati facturi.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Sa fie mai multe puncte, da, mi se pare normal ca trebuie sa te gandesti si la cetatean. Greseste, poate merge cu o viteza de 5 km mai mult dar nu a avut niciun accident niciodata.

Cod Rutier 2019. Alte modificări controversate la Codul Rutier adoptate în trecut de Parlament au primit astăzi un răspuns de la Curtea Constituţională. Judecătorii CCR au stabilit că radarele se instalează exclusiv pe maşinile inscripţionate ale poliţiei rutiere, poziţionate la vedere, iar agenţii nu trebuie să presemnalizeze faptul că au ieşit cu radarul.

De asemenea, amenzile de până la 20 de puncte pot fi plătite la jumate direct la poliţist, iar banii nu mai ajung direct la bugetul local aşa cum s-a propus iniţial. Poliţiştii nu au voie să trimită acasă amenda dacă nu fac proces verbal.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Citește și
colaj de imagini cu un barbat care sta intins in pat
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
colaj de fotografii cu anamaria vartolomei, denumita cea mai buna actrita in Franta
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole
Modificări majore la Codul Rutier, din 2019. Noi sancțiuni în funcție de punctele de penalizare... Apel disperat către şoferii din toată România. Poliţia avertizează asupra pericolului în momentul în care dai flash-uri...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri