Indicele de viteză pentru anvelope: Cât de mult contează

Ai auzit de indicele de viteză pentru anvelope? Dacă nu ai făcut-o încă, o să-ți prezentăm noi câteva informații utile despre indicele de viteză pentru anvelope, astfel încât să te afli tot timpul în siguranță când conduci.

Ai auzit de indicele de viteză pentru anvelope? Dacă nu ai făcut-o încă, o să-ți prezentăm noi câteva informații utile despre indicele de viteză pentru anvelope, astfel încât să te afli tot timpul în siguranță când conduci.

Ce este indicele de viteză pentru anvelope

Indicele de viteză, valabil atât pentru anvelopele de vară cât și pentru de iarnă, îți arată care este viteza maximă la care poate fi utilizat un cauciuc, în condiții normale de rulare. Indicele de viteză este inscripționat la exteriorul anvelopei, pe una dintre zonele laterale (pe flanc). În funcție de modelul și de marca autoturismului tău, indicele de viteză variază destul de mult. Ca să îți dai seama cu ce viteză poate să ruleze mașina ta astfel încât toți pasagerii să fie în siguranță, trebuie să ții cont de indicele de viteză de pe anvelope. Indicele de viteză este clasificat prin diverse litere. Cu cât literele sunt mai spre finalul alfabetului, cu atât anvelopele mașinii tale pot să atingă viteze mai mari, fără să pună în pericol pasagerii. Dacă pe anvelope apare inscripționată litera „M” înseamnă că viteza maximă recomandată este de 130 de kilometri/oră. În schimb, dacă pe cauciuc este trecută litera „V”, înseamnă că anvelopele mașinii tale au fost fabricate ca să se comporte excelent la viteze de cel mult 240 de kilometri/oră.

Corelează indicele de viteză cu indicele de sarcină

Indicele de viteză al unui autoturism ar trebui corelat cu indicele de sarcină. Indicele de sarcină, cunoscut și sub denumirea de indice de încărcare, este inscripționat pe flancul unei anvelope, lângă indicele de viteză. Indicele de sarcină, evidențiat printr-un număr de două sau trei cifre, arată ce greutate poate susține o anvelopă, în condiții de presiune optimă de rulare în pneuri. Dacă, de exemplu, indicele de sarcină are valoarea 100, înseamnă că anvelopa poate să suporte o masă încărcată de circa 800 de kilograme.

La ce altceva altceva să fii atent când vine vorba de anvelopele mașinii tale

Indicii de viteză și de încărcare sunt foarte importanți, dar, când vine vorba de performanțele mașinii tale, contează și alte aspecte care au legătură directă cu pneurile. Unul dintre aspectele în cauză este reprezentat de presiunea din anvelope. În situația în care cauciucurile mașinii tale nu sunt umflate atât cât ar trebui, te poți aștepta la un consum mai mare de carburant și, de asemenea, ca anvelopele să se uzeze mai repede. Marii producători de anvelope la nivel mondial apreciază că o anvelopă rezistă și zece ani, dacă este utilizată corespunzător și, de asemenea, dacă este evaluată periodic. Ca să verifici gradul de uzură al anvelopelor tale este suficient să analizezi martorii de uzură. Martorii de uzură sunt niște indicatori aflați la baza canelulilor benzii de rulare și îți arată dacă anvelopa trebuie înlocuită sau nu. Când martorii de uzură coboară sub o anumită dimensiune (1,6 milimetri la cauciucurile de vară), ar fi cazul să-ți cumperi niște anvelope noi.


Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri