Antena Căutare

Jaguar E-Type versiunea 2.0

In ultimii zece ani, presa auto internationala a lansat zvonuri despre un posibil urmas al genialului Jaguar E-Type. Pana si oficialii legendarei marci britanice au alimentat la un moment dat fanteziile jurnalistilor auto cu un prototip ce prefigura limbajul stilistic al modelului in cauza. Dar prototipul, declaratiile oficiale, cat si articolele inspirate mai degraba din basmele lui Hans Christian Andersen decat din surse sigure nu s-au dovedit a fi nimic mai mult decat apa de ploaie…cel putin pana acum.

Conform declaratiilor oferite de surse din interiorul companiei care au dorit sa-si pastreze anonimatul, constructorul detinut de Tata Motors lucreaza de zor la un model denumit generic XE, care va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Aceleasi surse au mai mentionat ca viitorul XE nu va fi o reinterpretare nostalgica a batranului E-Type, ci un roadster modern care va duce mostenirea si pedigree-ul competitional al stramosului sau mai departe, in secolul XXI.

Pentru XE, Jaguar va folosi un sasiu realizat exclusiv din aluminiu, care va fi usor modificat in 2014 pentru viitoarea generatie a lui XK.

Viitorul roadster cu doua locuri va fi produs incepand cu a doua jumatate a lui 2012, la fabrica din Castle Bromwich, iar principalii rivali ai sai vor fi mult apreciatele Mercedes-Benz SLK, Porsche Boxster si BMW Z4. Sub capota isi vor gasi locul atat o unitate turbo cu 4 cilindri, cat si noi agregate V6 si V8 normal aspirate sau supraalimentate.

Din cate se pare, viitorul XE nu numai ca va fi un urmas demn pentru cea mai reusita masina din istoria constructorului britanic, dar si un real succes in segmental sportivelor cu doua locuri.

sursa: topgear

foto: topgear.ro

Reuniunea posesorilor de Porsche de la Laguna Seca... Primul echipaj de elita al Politiei Rutiere va fi echipat cu un Lotus Evora S, primit gratuit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x