Antena Căutare

Judecatorii CCR vor sa-si dea "Volswagen"-urile Passat pe opt limuzine noi

Judecatorii Curtii Constitutionale (CCR) s-au saturat de limuzinele de serviciu pe care le folosesc din 2004 si vor sa-si cumpere opt masini noi, pentru care sunt dispusi sa cheltuiasca 730.388 de lei. Limuzinele noi vor fi cumparate in sistem buy-back, adica din pret va fi scazuta valoarea vechilor masini de serviciu, botezate in caietul de sarcini "Volswagen Passat", pe care le vor da la schimb. Anuntul a fost postat pe site-ul de achizitii publice, ofertele urmand sa fie primite pana la jumatatea lunii martie. Judecatorii vor fi nevoiti insa, prin rotatie probabil, sa mai si stea la coada pentru a prinde o cursa cu limuzina noua, pentru ca CCR a deschis licitatia pentru opt masini, in timp ce Curtea este compusa din noua judecatori.

Daca impartim la opt suma de 730.388 de lei, pusa la bataie pentru acesta achizitie, reiese ca judecatorii vor masini in valoare de cel putin 92.298 de lei bucata, adica aproximativ 21.400 de euro bucata.

La acesti bani, oferta ar putea fi destul de larga. Dar caietul de sarcini traseaza clar dotarile si performantele viitoarelor limuzine "constitutionale", asa ca optiunile se reduc la cateva marci si modele, precum tot VW Passat, Opel Insignia sau Ford Mondeo.

Astfel, in caietul de sarcini, secretarul general al Curtii Constitutionale, Vasile Zegheru, a precizat in mod clar care sunt pretentiile in materie de automobile ale magistratilor, iar ofertele pe care le asteapta de la dealeri trebui sa indeplineasca criterii stricte.

Masinile trebuie sa fie proaspat iesite de pe banda, adica sa fie produse musai in 2011, desi suntem abia in luna februarie. Sa fie, evident, nefolosite si sa incorporeze "toate imbunatatirile standard ale tipului de autoturism livrat, altele decat cele specificate in prezentul caiet de sarcini. Masinile trebuie sa fie berline, exclus SUV-uri sau hantchback, cu cinci locuri. Viteza pe care o pot prinde sa fie de minimum 150 de km pe ora, sa aiba motorizare Euro V, capacitate cilindrica de minim 1800 cmc, si sa fie alimentate cu motorina. Motorul sa aiba minim 140 de cai putere, cu un consum mixt de maxim 7 l/100 km".

De asemenea, secretarul general s-a gandit si la soferi, cerand servodirectie si sistem de reglare a scaunului din fata si a volanului.

Pentru confortul judecatorilor, in caietul de sarcini se precizeaza ca masinile trebuie sa aiba sistem de climatizare automata cu reglare electronica a temperaturii, reglare separata pentru sofer si pasager. Printre dotari ar trebui sa mai existe radio CD player cu functie MP3, geamuri actionate electric in fata si spate, geamuri laterale spate si luneta fumurii, stergatoare de parbriz cu senzor de ploaie si vopsea metalizata, argintie.

Desi unul dintre criterii pe baza carora vor fi selectate ofertele este "pretul cel mai mic", conducerea CCR nu se zgarceste la bani cand e vorba de calitate.

In anunt se specifica faptul ca daca masinile nu indeplinesc toate criteriile incluse in caietul de sarcini, oferta va fi respinsa chiar daca are pretul cel mai mic.

"Specificat iile tehnice si functionale specificate in prezentul caiet de sarcini sunt minimale si obligatorii. Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a respinge oferta care nu se incadreaza in specificatiile solicitate prin Caietul de sarcini, chiar daca aceasta are pretul cel mai scazut", arata autorul documentului.

Pentru o parte din pret, institutia pune la bataie limuzinele vechi achizitionate in 2004, care au reusit sa acumuleze la bord intre 100 si peste 300 de mii de kilometri si a caror marca a fost scrisa gresit de autorul caietului de sarcini: "Volswagen Passat". "Toate autoturismele cuprinse in lista au culoare gri metalizat si sunt echipate cu aparat radio cu casetofon, boxe fata/spate, instalatie de climatizare, inchidere centralizata, alarma, oglinzi electrice cu degivrare, faruri ceata fata/spate, geamuri electrice fata/spate, covorase", se arata in prezentare.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Testele Euro NCAP: BMW Seria 5 - cea mai sigura limuzina... Carburantii se scumpesc din nou!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x