Antena Căutare

Kia Naimo - Arta traditionala si SF

Kia prezinta la Salonul de la Seul din aprilie un prototip pe cat de patratos pe atat de prietenos cu mediul. Numele sau este “Naimo”, care in limba koreeana inseamna – nici o surpriza aici – “forma patrata”. Design-ul evoca, prin formele sale, arta traditionala koreana. Adica e un fel de “masina populara”.

Exteriorul se remarca - pe langa forma generala - prin sistemul de iluminare LED si parbrizul care se prelungeste si pe partile laterale. Jantele de 20 de inci din aliaj usor au si rol practic, asigurandu-i masinii-cu-fata-de-gandac o autonomie sporita.

Un detaliu pe cat de misto pe atat de ineficient (aparent) sunt stergatoarele parbrizului, care au fost inlocuite cu un sistem de jet de aer. Montantul B lipseste, pentru ca usile se deschid in directii opuse, pentru a facilita accesul inauntru.

La interior toate sunt simple si frumoase. Si, evident, SF. Habitaclul pastreaza aerul de "arta populara" prin prezenta inauntrul sau a lemnului de stejar korean, care alcatuieste podeaua si pe acopera portierele.

Cat despre partea tehnica - va fi animat de un motor electric de 109 CP si 280 Nm, care-i permite sa mearga cu un "plin" cam 150 de kilometri. Pentru o reincarcare completa trebuie sa astepti 5 ore jumate. Daca te grabesti insa, poti folosi kit-ul de "reincarcare rapida", care-i refac 80% din baterie in doar 25 de minute.

Gurile rele spun ca s-ar putea sa nu vedem niciodata asa ceva pe strada. Noi speram insa ca cei de la Kia sa pastreze cat mai multe elemente prezentate pe Naimo si sa le plaseze pe modelele viitoare. Ti-am pus si niste poze mai jos, ca sa-ti faci o idee.

Sursa: Top Gear


VIDEO! Cum sa masori basii sistemului tau audio... A5 e-tron Quattro, un hibrid de toata frumusetea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x