Antena Căutare

La multi ani Mercedes-Benz: 125 de ani de inovatie!

Mercedes-Benz aniverseaza 125 de ani de la nasterea primului automobil din lume.

La data de 29 ianuarie 1886, Carl Benz depunea la Berlin o cerere de brevetare a autovehiculului sau cu trei roti. De atunci, ziua respectiva a fost considerata ziua oficiala de nastere a automobilului. In acelasi timp cu Benz, Gottlieb Daimler dezvolta primul automobil cu patru roti.

In acest fel, in mod independent unul de celalalt, parintii fondatori ai companiei Daimler AG si ai marcii Mercedes-Benz au pus bazele tuturor autoturismelor, autovehiculelor comerciale si autobuzelor de astazi. Compania care a inventat automobilul a pornit din acel moment pe calea unei modelari mai diverse si durabile a propriei dezvoltari - in toate domeniile relevante, de la tehnologia inovatoare la confort, siguranta si pana la design.

Pentru un producator de autovehicule, inovatia a constituit intotdeauna cheia succesului, aceasta fiind menita sa devina si mai importanta in viitor. Fara curajul de a porni in cautarea de idei noi, automobilul nici nu ar exista, iar fara inovatie, nu ar exista niciun fel de progres. Mercedes-Benz, inventatorul automobilului, a reprezentat intotdeauna un promotor in acest sens. De exemplu, compania si-a sustinut pozitia de lider cu peste 80.000 de cereri de patente incepand cu anul 1886.

Patent-Motorwagen-ul Benz este simbolul spiritului de pionierat prin excelenta. La vremea sa, masina cu trei roti vestea zorii unei noi ere a mobilitatii. De asemenea, trasura cu motor a lui Daimler a fost primul automobil cu patru roti.




Galerie FOTO: Cele mai tari Mercedes-uri din toate timpurile... ZMP RoboCar MEV - masina electrica ce se conduce singura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x