Antena Căutare

Lege nouă. Ai cel puțin o mașină? Vei fi obligat să scoți bani mai mulți din buzunar

În viitorul apropiat, proprietarii de mașini din România vor fi obligați să plătească RCA inclusiv pentru automibilele pe care le țin în curte sau în fața blocului.

În viitorul apropiat, proprietarii de mașini din România vor fi obligați să plătească RCA inclusiv pentru automibilele pe care le țin în curte sau în fața blocului.

Aproximativ un milion de români, proprietari de mașini înmatriculate în România, pe care le țin nefolosite, vor fi obligați să plătească RCA în viitorul apropiat.

Curtea Europeană de Justiţie (CJUE) a decis că şi toate vehiculele trebuie să deţină asigurare RCA, inclusiv cele care nu sunt folosite în trafic, informează Capital.

"...încheierea unui contract de asigurare de răspundere civilă auto este obligatorie atunci când vehiculul în cauză este încă înmatriculat într-un stat membru şi poate să fie condus, dar este parcat pe un teren privat, exclusiv din alegerea proprietarului, care nu mai intenţionează să-l conducă”, arată un comunicat de presă al CJUE.

Până acum, doar vehiculele care circulă pe drumurile publice erau obligate să deţină asigurare.

Potrivit Capital.ro, cel puţin un milion de vehicule zac nefolosite în diverse situaţii. Parte dintre ele aparţin unor persoane fizice care le ţin în curte sau în faţa blocului, parte aparţin unor firme sau insituţii care le folosesc foarte rar.

Lovitură pentru șoferii din România. Toate mașinile înmatriculate trebuie să aibă așa ceva! Anunțul este oficial!... Încă o autostradă în România! Când va fi deschisă circulației...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x