Antena Căutare

Încă o schimbare pentru șoferii cu permisele suspendate. Legea e mai blândă începând din 2019!

Şoferii care au permisul reţinut vor putea să reducă perioada suspendării dreptului de a conduce mult mai uşor, de câte ori vor ei, fără limite de timp.

Şoferii care au permisul reţinut vor putea să reducă perioada suspendării dreptului de a conduce mult mai uşor, de câte ori vor ei, fără limite de timp. Într-un proiect care a trecut astăzi de Camera Deputaţilor se aduc modificări legislaţiei rutiere din care dispar anumite condiţii care-i împiedicau pe mulţi dintre şoferi să reducă perioada de suspendare de la 90 sau 60 de zile la 30 de zile.

Vorbim, în primul rând, despre şoferii care nu au fost implicaţi în accidente cu victime sau nu au dobândit dosare penale în urma încălcării legislaţiei rutiere. Acum, pentru cei.mai cuminţi, dar care au greşit, voi explica prin comparaţie. Cum e acum. Pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce de la 90 sau 60 de zile la 30 de zile trebuie să îndeplinim şase condiţii importante.

Proiectul noi prevede câteva modificări. Ies din schemă primele două condiţii, deci un şofer cu permisul suspendat va putea cere de câte ori vrea el să dea testul de reducere a pedepsei şi. va beneficia de acest lucru dacă îl trece. Rămân condiţiile de a nu fi consumat alcool, de a nu fi acumulat punctele de penalizare şi de a nu fi începător. Se adaugă două condiţii importante, nu veţi beneficia de reducerea pedepsei dacă aţi forţat trecerea căii ferate cu barieră şi nu veţi avea voie să cereţi reducere, decât o dată pe ani, dacă aţi întrecut viteza legală cu peste 70km pe oră când vi s-a suspendat permisul. Proiectul va intra în vigoare când şi dacă îl va promulga şi Preşedintele.

ANAF scoate la licitație mașini confiscate. Volkswagen Passat cu mai puțin de 1.000 de euro, pe lista din iunie... Autobuzul cu hidrogen, la București. Poate fi alimentat în doar șapte minute şi nu poluează deloc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x