Încă o schimbare pentru șoferii cu permisele suspendate. Legea e mai blândă începând din 2019!

 
+2 click pentru
galerie

Şoferii care au permisul reţinut vor putea să reducă perioada suspendării dreptului de a conduce mult mai uşor, de câte ori vor ei, fără limite de timp. Într-un proiect care a trecut astăzi de Camera Deputaţilor se aduc modificări legislaţiei rutiere din care dispar anumite condiţii care-i împiedicau pe mulţi dintre şoferi să reducă perioada de suspendare de la 90 sau 60 de zile la 30 de zile.

Vorbim, în primul rând, despre şoferii care nu au fost implicaţi în accidente cu victime sau nu au dobândit dosare penale în urma încălcării legislaţiei rutiere. Acum, pentru cei.mai cuminţi, dar care au greşit, voi explica prin comparaţie. Cum e acum. Pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce de la 90 sau 60 de zile la 30 de zile trebuie să îndeplinim şase condiţii importante.

Proiectul noi prevede câteva modificări. Ies din schemă primele două condiţii, deci un şofer cu permisul suspendat va putea cere de câte ori vrea el să dea testul de reducere a pedepsei şi. va beneficia de acest lucru dacă îl trece. Rămân condiţiile de a nu fi consumat alcool, de a nu fi acumulat punctele de penalizare şi de a nu fi începător. Se adaugă două condiţii importante, nu veţi beneficia de reducerea pedepsei dacă aţi forţat trecerea căii ferate cu barieră şi nu veţi avea voie să cereţi reducere, decât o dată pe ani, dacă aţi întrecut viteza legală cu peste 70km pe oră când vi s-a suspendat permisul. Proiectul va intra în vigoare când şi dacă îl va promulga şi Preşedintele.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
10 ANI FĂRĂ MICHAEL JACKSON

vezi mai multe