Antena Căutare

Lovitură pentru șoferi! Și-ar putea pierde permisul de conducere. Proiect de lege

Un nou proiect de lege stârnește controverse în rândurile șoferilor, cei care au obținut deja permisul de conducere. 

Un nou proiect de lege stârnește controverse în rândurile șoferilor, cei care au obținut deja permisul de conducere. Un control medical obligatoriu, dar și posibilitatea de a-și pierde dreptul de a conduce autovehicule atunci când sunt depistate probleme de sănătate, ar putea fi votate în Parlament.

Astfel, dacă observă o afecțiune care nu permite deținerea unui permis auto, orice medic, nu doar cel de familie, va putea să trimită șoferii la o examinare medicală, scrie avocatnet.ro. În aceste condiții, conducătorii vor fi obligați să se prezinte la o clinică autorizată, altfel vor risca să-și piardă automat permisul.

Acum, procedura nu prevede ce se întâmplă dacă șoferul nu se prezintă la examinare. Proiectul ce conține această propunere e pe agenda de mâine a deputaților, mai scrie sursa citată.

Parlamentarii vor să introducă o procedură mai clară referitoare la șoferii care suferă de afecțiuni ce nu permit deținerea permisului auto, care se poate încheia cu pierderea automată actului. Practic, orice medic, nu doar cel de familie (așa cum e acum), va putea să trimită un șofer la examinare într-o clinică autorizată.

Articolul continuă după reclamă

„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidența sau în îngrijirea sa, prezintă afecțiuni medicale (...), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistență medicală autorizată (...), cu diagnosticele constatate și cu datele de contact ale unității medicale în care medicul trimițător își desfășoară activitatea și să consemneze acest lucru în fișa medicală a conducătorului”, scrie în proiectul de act normativ, cu precizarea că există un ordin al ministrului sănătății cu afecțiunile ce nu permit conducerea mașinilor.

Biletul de trimitere va fi trimis șoferilor cât mai repede, iar în maximum trei zile lucrătoare de la comunicare aceștia vor fi obligați să se prezinte la clinica indicatăpentru o examinare medicală de specialitate.

Fără mașini, în București! Anunțul care a revoltat o mulțime de oameni! Când ar putea fi interzisă circulația cu automob... Cod Rutier 2018. S-a decis! Ce vehicul poate fi condus fără permis pe drumurile publice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia Miercuri, 17.07.2024, 23:53
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x