Antena Căutare

Masina a devenit un lux pentru romani: Cheltuielile de intretinere, cat un salariu mediu

Intretinerea unei masini a devenit un lux pentru romani. Benzina, asigurarea, cauciucurile si reviziile ii fac pe multi soferi sa renunte la autoturismul propriu si sa aleaga mijloacele de transport in comun. Un calcul simplu arata ca toate cheltuielile pentru intretinerea masinii ajung la un salariu mediu pe economie.

Benzina ii costa pe soferi mai bine de 500 de lei pe luna, iar schimbarea cauciucurilor poate ajunge si la 1.200 de lei. Pe langa benzina si cauciucuri, asigurarea obligatorie si reviziile tehnice mai costa 750 de lei, la care se adauga si o asigurare Casco in valoare de 1.000 de lei. Soferii care trec cu masina la o vulcanizare pentru verificare a presiunii mai lasa si acolo cateva zeci de lei. Daca masina se mai si strica, soferii trebuie sa scoata din buzunar mai multi bani.

Astfel, multi soferi au renuntat la confortul masinii si s-au indreptat spre metrou si spre statiile de autobuz.

Si taximetristii au inceput sa se planga. Spun ca tarifele nu le mai acopera cheltuielile, iar clientii, daca sunt mai multi in aceeasi masina, ajung sa plateasca pe o cursa cat pentru un bilet RATB.

"Nu te lasa inselat de aparente" - motto-ul noului model Toyota, intr-o reclama surprinzatoare... Transfagarasanul, "personaj secundar" in reclama japoneza la Mazda CX-5...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x