Antena Căutare

Mașina anului 2018 în România. De unde vine surpriza

Autoturismul care a cucerit în acest an titul de „Mașina Anului 2018” în România a depășit concurenți puternici precum Opel Crossland X, Kia Stonic sau Citroen C3 Aircross.

Autoturismul care a cucerit în acest an titul de „Mașina Anului 2018” în România a depășit concurenți puternici precum Opel Crossland X, Kia Stonic sau Citroen C3 Aircross.

SUV-ul Duster, produs la uzina românească de la Mioveni, a cucerit în acest an titlul de „Mașina Anului 2018”.

Un juriu format din 14 jurnalişti specializaţi în domeniul auto a stabilit săptămâna trecută ierarhia celor mai interesante maşini înscrise în competiţia „Maşina Anului 2018” în România. Organizat de Asociaţia Presei Auto din România (APAR), evenimentul ajuns la cea de-a 19-a ediţie a culminat cu o luptă inegală pentru prima treaptă a podiumului, Dacia Duster fiind câştigătorul previzibil.

Toţi cei 14 membri ai juriului au acordat modelului produs în România punctajul maxim. Locul secund a fost ocupat de Opel Crossland X, diferenţa dintre primele două fiind de nu mai puţin de 98 de puncte. Al treilea loc a revenit modelului Kia Stonic, cu 109 puncte, acesta fiind urmat, în ordine, de Citroen C3 Aircross, Ford Fiesta, Alfa Romeo Stelvio şi Honda Civic.

La ediţia anterioară, cea care a stabilit „Maşina Anului 2017”, învingător a fost modelul Renault Megane după o luptă foarte strânsă cu Peugeot 3008. Dacă adăugăm şi cele trei victorii ale Dacia din istoria competiţiei, grupul Renault a ajuns la cinci reuşite şi conduce detaşat clasamentul general, urmat de Ford şi Opel, cu câte trei victorii. Un Opel, Corsa, este de altfel singurul model care a câştigat titlul de două ori, la distanţă de şapte ani, cu două generaţii consecutive.

Este de remarcat şi că din cele 18 ediţii, cinci au fost câştigate de producătorii asiatici. Recordul este deţinut de Kia, care a câştigat, de două ori: cu C`eed şi Rio. În cei 18 ani ai competiţiei naţionale nu mai puţin de nouă mărci de automobile şi-au trecut în palmares cel mai important titlu din presa auto românească.

Pe Lajumate.ro găsești peste 2.800 de oferte cu mașini Dacia scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

Vânzarea mașinilor în România a înregistrat un număr record... ANAF vinde mașini la preț de chilipir! Licitație începând de la 100 de euro pentru autoturisme marca Opel sau Dacia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x