Antena Căutare

Mașina care l-a dus pe Nicolae Ceaușescu prin România! Puțin oameni știu povestea unei legende a șoselelor!

Dacia 2000, cunoscută și sub numele de „Tovarășa”, este o mașină produsă acum 33 de ani special pentru Nicolae Ceaușescu. Un român o are și încă e funcțională.

Dacia 2000, cunoscută și sub numele de „Tovarășa”, este o mașină produsă acum 33 de ani special pentru Nicolae Ceaușescu. Un român o are și încă e funcțională.

Dacia 2000 a fost produsă în 1981 și e inspirată de Renault 20. Pentru vremea în care a fost construită, mașina avea niște dotări destul de futuriste. Prindea 175 km/oră, cu un motor de 2.200 centimetri cubi și era dotată cu un fel de pilot automat. Mașina a fost asamblată în țara noastră cu piese Renault și nu a fost fabricată pentru oricine.

Dezamăgire uluitoare pentru toți posesorii de iPhone! Nu face asta, dacă vrei să mai folosești telefonul!

Dacia 2000 a fost folosită de Nicolae Ceaușescu în deplasări. Bineînțeles, nu o conducea el, avea șofer. Ovidiu Măgureanu a mai spus că Nicolae Ceaușescu stătea mereu pe locul din dreapta, cu toate că mașina era destul de spațioasă în spate.

Apple de China, povestea unei companii chinezești care a ajuns să domine lumea cu telefoanele sale!

Dacia 2000 avea 115 cai putere, cutie automată în trei trepte, aer condiționat, servodirecție, geamuri electrice și închidere centralizată. Pentru acea vreme erau dotări extraordinare. Măgureanu susține că și acum vehiculul pornește la prima cheie. El a și devenit o vedetă, datorită acestei mașini, pe la întrunirile Dacia și în rândul pasionaților de mașinile României.

Află mai multe despre mașina care l-a purtat pe Ceaușescu prin România

Atenție, șoferi! Codul rutier aduce schimbări importante pentru conducătorii auto din România... Atenție, șoferi! Traficul rutier din Capitală va fi restricționat până la finalul săptămânii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x