Antena Căutare

Masina sau iPhone? Aplicatia Apple Siri preia controlul "volanului"

Apple a anuntat in cadrul conferintei mondiale a dezvoltatorilor din domeniul IT ca a semnat un acord cu BMW, GM, Mercedes-Benz, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chrysler si Honda, ce prevede "incarcarea" aplicatiei Siri la bordul modelelor produse de constructorii mentionati, in urmatoarele 12 luni.

"Gadgetizarea" masinilor este o realitate. Pentru a lua ochii potentialilor clienti si a conferi cat mai mult confort, functionalitate dar si siguranta, marea majoritate a constructorilor au inceput sa introduca fel de fel de sisteme, fie de asistenta electronica la plecarea din rampa (actioneaza automat frana de parcare, astfel incat masina nu mai pleaca cu spatele), de asistenta la parcare, de monitorizare a presiunii din pneuri sau a unghiului mort, fie de infoteintment ori de conectivitate, ce permit, de exemplu, postarea pe Facebook sau Twitter.

Fiind destul de complexe si cu meniuri bogate insa, aceste sisteme sunt inca destul de greoi de accesat, chiar daca specialistii au reusit sa reduca botoanele la un joystick si cateva taste, ca in cazul iDrive (BMW) sau MMI (VW/Audi).

Prin urmare, unii au incercat sa integreze comenzi vocale, dar rezultatele au fost si sunt sub asteptari, ca, de altfel, si in cazul telefoanelor mobile, care doar cu mult noroc reusesc sa formeze un numar din agenda prin apel vocal.

Apple a lansat insa, anul trecut, iPhone 4S si, o data cu el, asistentul vocal Siri, ce rescrie istoria acestui tip de aplicatie. Cu ajutorul unui algoritm special, Siri poate raspunde la intrebari simple, cauta o adresa pe Internet si executa multe alte comenzi.

Iar acum, cu ocazia celei de-a 22-a conferinte mondiale a dezvoltatorilor din domeniul IT, Apple a prezentat noul sistem de operare iOS6 si o versiune imbunatatita a Siri, ce va fi disponibila in curand si pe iPad. De asemenea, Apple a anuntat parteneriatul cu firmele auto pentru integrarea Siri la bordul masinilor. Nu va faceti griji, nu va prelua inca volanul!

Prin urmare, daca detineti un iPhone 4S sau un iPad, iar masina este echipata cu functia ce face posibila accesarea aplicatiei, "Eyes Free", veti putea suna, cauta o adresa pe sistemul de navigatie si face multe alte lucruri, precum schimbarea postului de radio sau schimbarea temperaturii climei, fara a lua mainile de pe volan si nici privirea de la drum.

Primii care au anuntat integrarea tehnologiei Siri sunt cei de la Mercedes-Benz, pe modelul A-Klasse.

VIDEO! Parada de masini britanice la Bucuresti, in cinstea reginei Elisabeta... Motorul anului 2012: Ford 1.0 EcoBoost "de Craiova"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x