Antena Căutare

Mașini foarte bune pe care românii le găsesc la un preț de sub 2.000 de euro

Am un buget limitat, dar vreau o mașină bună, cu care să-mi fac treaba. Ce să aleg? Cam așa sună gândul oricărui român care caută să-și cumpere un autoturism la mâna a doua. Dacă prețurile mașinilor spre care îți îndrepți atenția sunt curpinse între 1.000 și 2.000 de euro, trebuie să știi că o poți găsi pe cea potrivită nevoilor tale dacă ții cont de câteva reguli simple.

Am un buget limitat, dar vreau o mașină bună, cu care să-mi fac treaba. Ce să aleg? Cam așa sună gândul oricărui român care caută să-și cumpere un autoturism la mâna a doua. Dacă prețurile mașinilor spre care îți îndrepți atenția sunt curpinse între 1.000 și 2.000 de euro, trebuie să știi că o poți găsi pe cea potrivită nevoilor tale dacă ții cont de câteva reguli simple.

Piața auto second-hand continuă să rămână pe primul loc, cu cele mai multe mașini vândute în România, asta pentru că românii caută autoturisme rulante, cu prețuri mult mai mici față de cele noi și care au un raport calitate-preț extrem de avantajos. Așa se face că mașinile ieftine sunt la cea mai mare căutare, iar variantele de a-ți achiziționa una cu bani puțin sunt numeroase.

Piața e plină de mașini de vânzare, pentru toate buzunarele. Se găsesc numeroase auto ieftine second hand sub 2.000 euro, iar cele mai multe dintre ele sunt mărci fiabile, precum Opel, Skoda, Volkswagen sau Dacia.

Mașini foarte bune se găsesc la un preț de sub 2.000 de euro:

În primă fază, după ce ai un buget stabilit pentru mașina pe care o cauți, trebuie să pui în balanță aspectele pozitive și cele negative pe care le implică achiziționarea unui auto sh ieftin. Găsești mai jos câteva astfel de exemple:

  • An bun versus număr de kilometri

Ai găsit o mașină de vânzare sub 2.000 de euro, care nu este foarte veche, în schimb numărul de kilometri din bord îți cam dă de gândit? Tot ce trebuie să faci înainte de decizi dacă merită să o cumperi este să acorzi o atenție sporită istoricului și să-i ceri proprietarului sau celui care o vinde să-ți permită să mergi cu ea la teste amănunțite. Dacă are mulți kilometri, dar distribuția schimbată recent, de exemplu, cu siguranță își merită banii. Nu renunța sub nicio formă să o testezi la service-urile autorizate. De exemplu, un Opel Meriva, din 2005, cu 130.000 de kilometri, motor diesel de 1.7, are prețul de 1.700 de euro.

  • Dotări full versus număr de kilometri

O climă în locul aerului conditionat clasic te poate încânta. Poate și senzorii de parcare pe care mașina îi are printre dotări. În oferta de pe piață există și auto de vânzare ieftine care au multe dotări, un interior peste nivelul unui autoturism standard, dar mulți kilometri. Din nou, secretul e să verifici cu atenție ce anume a fost schimbat la mașină și cât a fost folosită după înlocuirea pieselor. Testele vor fi definitorii pentru decizia de a o cumpăra.

  • Vechime versus întreținerea mașinii

De exemplu, dacă găsești o mașină mai veche de 15 ani, ai avea tendința să crezi că nu e tocmai de luat în calcul. Însă, dacă autoturismul cu pricina a fost ținută în garaj și are toate reviziile făcute la zi, în service-uri autorizate, ai putea avea surpriza să dai de o mașină foarte bună, pentru care să plătești până in 2.000 de euro. Cere-i proprietarului sau celui care o vinde câteva garanții, cum ar fi devize de plată. Desigur, nu vei uita să cercetezi istoricul, după numărul de șasiu, dar și să mergi cu la o verificare. Dacă testele sunt în regulă, atunci anul mașinii pică pe locul 2. Ne-a atras atenția un Volkswagen Golf 4, an 2003, 1.6 motorizarea benzină, cu numeroase dotări, se vinde cu prețul de 1.950 euro. Mașina are unic proprietar și arată și funcționează impecabil, este mențiunea celui care o vinde care precizează că acceptă orice test.

Se expun zilnic! Siguranța rutieră, ignorată de mii de conducători auto din România... Cele mai căutate modele de mașini de oraș în sezonul primăvară-vară 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x