Sute de mii de mașini Opel au probleme! Cine deține acest model trebuie să meargă în service!

 

Autoritatea de reglementare a sectorului auto din Germania a cerut companiei Opel, subsidiară a grupului francez PSA, să recheme în service mașini echipate cu motoare diesel, întrucât depășesc limitele admise ale emisiilor.

Citește și: Aproape un milion de mașini, rechemate în service, din cauza defecțiunilor! Șoferii riscă să piardă controlul direcției

Este vorba despre modelele Adam și Corsa, care se află în prezent în circulație și care depăşesc nivelul permis de oxid de azot. Rechemarea afectează 210.000 de vehicule, din care 54.000 se află în Germania.

Citește și: Decizie de ultim moment în legătură cu maşinile DIESEL. Ţi se poate radia din oficiu autoturismul, dacă eşti pe această listă!

Opel a descoperit că aşa-numitul sistem de control Lambda la anumite modele Adam şi Corsa fabricate în perioada 2018 – 2019 ”nu este suficient de robust” la viteze ridicate. Asta înseamnă că vehiculele care circulă mai mult de 50.000 de kilometri ar putea depăşi limitele admise ale emisiilor de oxid de azot pe parcursul perioadei lor de funcţionare.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe