Antena Căutare

Ministrul Transporturilor: Nu va fi introdusa taxa de autostrada!

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a dat asigurari ca nu exista motive pentru a fi introdusa o taxa de autostrada, atata timp cat acestea sunt construite pe bani europeni, contributia de la bugetul de stat fiind mica.

"Motive am putea avea la Autostrada Bechtel, dar nici acolo nu o sa aplicam, pentru ca ar fi o discriminare ca pe portiunea de autostrada facuta pe bani europeni sa nu punem taxa, iar pe aceasta portiune sa punem taxa", a declarat Ovidiu Silaghi.

De asemenea, ministrul Transpoturilor ca explicat ca "nu intentionam sa oprim nicio lucrare. Vrem sa ne tinem de contracte, vrem sa fim parteneri loiali cu firmele care lucreaza in toata tara, dar avem pretentia sa-si respecte si ele termenii de executie si termenii de dare in folosinta".

"Culoarul paneuropean nici nu ne gandim sa-l intrerupem in vreun fel, pentru ca si asemenea zvonuri am auzit, ca vom intrerupe sau vom modifica. Tot ce a fost negociat cu Comisia este extrem de greu de modificat sau aproape imposibil. Ar insemna sa ne oprim, sa mai avem inca vreo sase luni de negocieri cu Comisia Europeana. Nu avem acest interes, avem interesul sa marim gradul de absorbtie, prin urmare sa continuam lucrarile", a afirmat ministrul.

Foto: Intactimages

Statistica: Romania, pe locul 4 in UE la decese cauzate de accidentele rutiere... Un Ferrari 250 GTO a devenit cea mai scumpa masina vanduta vreodata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x